Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
26.10.2016 12:32

V regióne Gron pribudla nová turistická trasa, ktorá spája dve mestá


Snímka zdroj: (regiongron.sk).


Približne po roku práce sa podarilo Oblastnej organizácii cestovného ruchu (OOCR) Región Gron do úspešného konca zavŕšiť projekt novej turistickej trasy, ktorá spája mestá Nová Baňa a Žarnovica.


"V Regióne Gron je už vyznačených mnoho turistických trás, avšak medzi dvoma mestami okresu doposiaľ žiadna turistická značka neviedla. Z iniciatívy Klubu slovenských turistov (KST) MTK Tatran Žarnovica a jeho predsedu Jozefa Štefanku, sme sa rozhodli túto vec zmeniť a spojiť tak Žarnovicu s Novou Baňou," priblížila výkonná riaditeľka organizácie Žofia Hanusová.       

Nová turistická trasa má začiatok na Námestí sv. Alžbety v Novej Bani a končí pri železničnej stanici v Žarnovici. "Začiatkom apríla sme trasu vyskúšali na vlastnej koži a zistili sme, že je priechodná a vhodná na realizáciu. Na rekognoskácii trasy v teréne sa zúčastnil Ján Hajzuk, oficiálny značkár KST, ktorý návrh trasy upravil na najvhodnejší variant s ohľadom na už existujúce značenie. Našou úlohou bolo následné získanie súhlasov vlastníkov pozemkov a povolení príslušných úradov," priblížila Hanusová s tým, že v septembri bola nová trasa schválená.      

Trasa celkovo meria približne 14,5 kilometra, prekonáva prevýšenie 550 výškových metrov a jej prejdenie trvá takmer štyri hodiny. Značená je modrou farbou a na jej trase sa nachádzajú aj dva pramene s pitnou vodou a to pod Ihanovskou lúkou a pri horárni Šarvíz. "V týchto dňoch sa dokončuje maľovanie značenia na stromoch a stĺpikoch v teréne. Tabuľky s orientačnými časmi budú osadené po dodaní z ústredia KST," dodala Hanusová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2018
Zážitky v regióne zvečnené na fotografiách budú súťažiť o prvenstvo
Postup do celoslovenskej fotografickej súťaže čaká na víťaza fotosúťaže s názvom Môj zážitok v Regióne Gron, ktorú vyhlásila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OO CR) Región Gron.
viac
09.10.2020
V Novej Bani otvorili Záhradný les s drevinami z celého sveta
V Novej Bani v utorok (6. 10.) oficiálne otvorili projekt s názvom Záhradný les. Na ploche 1,35 hektára sústredí 101 stromov a 2459 krov z rôznych kútov sveta, ktoré nebudú slúžiť len ako turistická atrakcia, ale aj vzdelávací prvok zasadený v prírodnom prostredí.
viac
05.01.2021
V mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu
V bratislavských mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu. Tri kilometre dlhý úsek vedie od Sparísk nad Peknou cestou v smere na Biely kríž. Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave.
viac
14.04.2022
Obnova kaštieľa vrcholí, nedávno tam pribudli nové schodiská
Historický kaštieľ nad mestom Žarnovica je v súčasnosti jedinou lokalitou Pohronskej hradnej cesty, ktorá je verejnosti neprístupná. Na zmene tohto statusu sa však intenzívne pracuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %