Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
03.10.2017 03:38

V Šali pribudne sedem nových bezpečnostných kamier


Snímka zdroj: (sala.sk).


V mestskej časti Veča v Šali pribudne sedem nových bezpečnostných kamier. Mesto na ne získalo 10 000 eur z Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.


„Vďaka nim sa zvýši bezpečnosť najmä v mestskej časti Veča, pretože kamery budú namontované práve tam,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.       

Kamerový systém bol v Šali zriadený v roku 2005. Dnes sleduje poriadok na verejných miestach 27 kamier. Z nich je 23 priamo v meste a ďalšie štyri sú umiestnené vo Veči. „Kamerový systém bol rozširovaný vo viacerých etapách, väčšia časť nákladov bola hradená z dotácie z Ministerstva vnútra SR. Zábery z kamier sledujú v nepretržitej prevádzke členovia chránenej dielne, ktorá sídli v priestoroch Mestskej polície v Šali,“ vysvetlila Kollerová.       

Ako doplnila, v mestskej časti Veča pribudne šesť statických a jedna otočná kamera. Osadené budú na dvoch miestach na Nitrianskej ulici, dve kamery budú aj na križovatke ulíc Hollého a Gen. L. Svobodu. Ďalšie budú na križovatke ulíc Hollého a Lúčnej, priamo na Hollého ulici a na ulici Fraňa Kráľa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Zimný štadión v Kežmarku by mal byť dokončený do konca roka 2017
Radnici mesta Kežmarok v ostatných dňoch prišiel na účet príspevok jeden milión eur od vlády, ktoré sú určené na rekonštrukciu zimného štadióna.
viac
03.03.2020
Mesto vybuduje vďaka eurofondom nové komunitné centrum
V podtatranskom mestečku Spišská Belá začnú čoskoro s výstavbou komunitného centra. Zámer schválili tamojší poslanci ešte v máji 2018.
viac
30.12.2020
Ulice mesta Šaľa strážia nové bezpečnostné kamery
V uliciach Šale pribudlo koncom roka osem nových bezpečnostných kamier. Mesto na ich nákup získalo ešte vlani dotáciu 9000 eur zo štátneho rozpočtu v rámci projektu Prevencia kriminality v Šali.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %