Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.03.2019 10:25

V Senici pripravujú investície vo výške takmer tri milióny eur


Senica - ilustračná snímka: Leteckezabery.eu


Pripravovaným rozpočtom na rok 2019 a informatívnym rozpočtom na roky 2020 a 2021 sa zaoberalo marcové zasadnutie Mestskej rady Senice. Mesto v súčasnosti funguje v rozpočtovom provizóriu. Informovala o tom prednostka Mestského úradu (MsÚ) v Senici Katarína Vrlová.


Rozpočet je navrhnutý ako vyrovnaný, v príjmovej aj výdavkovej časti vo výške 22,1 milióna eur, čo je nárast oproti minulému roku o 1,1 milióna eur. "Vďaka navýšeniu prostriedkov vznikol priestor na investície a zhodnotenie majetku mesta vo výške 2,9 milióna eur. Pozitívom je, že sa znižuje úverové zaťaženie mesta a aktuálne sme na úrovni 24,3 percenta. Ďalším kladom je znižovanie záväzkov mesta po lehote splatnosti. Sú to pozitívne signály o hospodárení pre tento rok," doplnila prednostka.

Mestská rada okrem rozpočtu mesta navrhla aj odvolanie členov dozornej rady neziskovej organizácie Poliklinika Senica, nakoľko im skončil poslanecký mandát. "Mestská rada takisto prerokovala aj organizačné zabezpečenie volieb do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia 25. mája," doplnila Vrlová. Všetky uznesenia z mestskej rady budú predmetom rokovania na najbližšom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa v Senici uskutoční vo štvrtok 21. marca.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2018
Na rekonštrukciu verejného osvetlenia vyčlenili v Malackách 1,1 milióna eur
Mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí (7. decembra) rokovalo aj o rozpočte mesta. Tento dôležitý dokument prešiel bez pripomienok tak, ako bol navrhovaný.
viac
03.06.2020
Kežmarskí poslanci sa zaoberali zmenou rozpočtu a menovali aj náčelníka MsP
Mestské zastupiteľstvo v Kežmarku sa zaoberalo plánovanou zmenou rozpočtu, ktorý ovplyvnila pandémia, vymenovaním nového náčelníka mestskej polície (MsP) či znížením poplatku za prenosnú parkovaciu kartu pre prevádzkovateľov ubytovacích zariadení.
viac
29.08.2020
Poslanci sa zhodli na nominantoch na ocenenia mesta
Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch schválilo na svojom štvrtkovom zasadnutí udelenie čestného občianstva mesta lekárovi a športovcovi Ľudovítovi Komandelovi, in memoriam kultúrnej osobnosti Kornelovi Duffekovi a ceny mesta plavkyni Viere Čamborovej pri príležitosti životného jubilea.
viac
09.12.2020
MsZ schválilo "zákon roka", počíta s úverom 13 miliónov eur
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici v utorok jednomyseľne schválili vyrovnaný rozpočet na budúci rok vo výške zhruba 90 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %