Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
18.10.2019 12:25

V Senici sa stretli pracovníci v sociálnej sfére, dôležitosť ich práce narastá


Ilustračná snímka


Vo štvrtok sa uskutočnil v Senici štvrtýkrát Deň sociálnych pracovníkov. Podujatie pripravil Mestský úrad Senica v spolupráci s neziskovou organizáciou Pro Region. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viera Barošková.


Na podujatí sa zúčastnili sociálni pracovníci a zástupcovia zariadení sociálnych služieb z okresov Senica a Skalica, odborní zamestnanci mestských a obecných úradov, úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a organizácií tretieho sektora. "Dôležitosť sociálnej práce neustále narastá. Kým v roku 2003 mala Senica 2251 obyvateľov vo veku nad 62 rokov, v októbri roku 2019 ich bolo už 4326. Do sociálnej sféry však nepatria len seniori, ale sú tam aj ďalšie skupiny ľudí, ktorí sú odkázaní na rôzne sociálne služby. Vytváranie podmienok na podporu v poskytovaní sociálnych služieb, ich skvalitňovanie či riešenie miestnych sociálnych problémov považujem za kľúčové," uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.       

V meste Senica sú štyri zariadenia pre seniorov. Dve zariadenia sú súkromné, zriaďovateľom domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov je Trnavský samosprávny kraj a v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Senica je zariadenie sociálnych služieb.       

Riaditeľka neziskovej organizácie Pro Region a denného stacionára pre mentálne postihnutých klientov Svetluška v miestnej časti Kunov Marta Štítna predstavila projekt Proces deinštitucionalizácie a kvality sociálnych služieb v Senici, ktorý sa realizuje od marca 2019 do konca októbra 2020.       

"Hlavnou aktivitou projektu je zvyšovanie kvality a dostupnosti sociálnych služieb v meste Senica a následne v Trnavskom samosprávnom kraji prostredníctvom deinštitucionalizácie. Prvou etapou hlavnej aktivity je monitorovanie cieľov verejných politík mesta Senica v sociálnej oblasti so zreteľom na aktualizáciu komunitných služieb v rámci komunitného plánu mesta Senica najmä z pohľadu dlhodobých cieľov," uviedla Štítna.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
Primátorka Macháčková so ZMO HN odštartuje tvorbu akčného plánu pre región
Primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková v spolupráci so Združením miest a obcí hornej Nitry (ZMO HN) plánujú vypracovať akčný plán pre región. Prvé pracovné stretnutie zvolávajú na 10. januára 2018 do Prievidze.
viac
17.01.2022
Aktualizácia Akčného plánu regiónu Horná Nitra
Z Fondu na spravodlivú transformáciu Slovensko získa 459 miliónov eur. Vláda schválila aktualizáciu Akčného plánu transformácie uhoľného regiónu horná Nitra.
viac
14.07.2022
Mesto Senica a MAS Záhorie pripravujú cyklotrasu z mesta až po Šaštín-Stráže
Mesto Senica ako člen Miestnej akčnej skupiny (MAS) Záhorie pripravuje spolu s ďalšími členmi projekt na cyklotrasu, ktorá by mala spojiť Senicu a Šaštín-Stráže. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
22.11.2023
R. Raši: Do regiónov plánujeme presunúť čo najviac financií
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR plánuje presunúť do regiónov čo najviac financií, a to v objeme, v akom ich dokážu absorbovať. Uviedol to v stredu na tlačovej konferencii rezortný minister Richard Raši s tým, že chce taktiež vytvoriť mapu verejných investícií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %