Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.09.2018 11:14

V Senici vybudovali v školskom areáli hokejbalové ihrisko za viac ako 82-tis eur


Ilustračná snímka HrPl


Mesto Senica vybudovalo z vlastného rozpočtu hokejbalové ihrisko v areáli Základnej školy V. Paulínyho-Tótha. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.


Náklady na nové ihrisko predstavovali viac ako 82-tis.. "Jeho vybudovaním sme zatraktívnili celý areál a rozšírili sme žiakom možnosti na športovanie. Budem rád, ak sa bude čo najviac využívať bez zranení. Súčasne bude hokejbalové ihrisko slúžiť aj verejnosti," uviedol na slávnostnom otvorení primátor Senice Branislav Grimm.       

Ihrisko s rozmermi 48 x 24 metrov sa začalo budovať vlani pred letnými prázdninami a reklamácie povrchu zo strany investora spôsobili oneskorenie dokončenia stavby. "Finálny povrch nového ihriska tvorí asfaltový poťah. Konštrukcia športovej plochy je po celom obvode lemovaná cestnými obrubníkmi uloženými do betónového lôžka. Základ kvalitného športového ihriska tvorí funkčný odvodňovací systém," doplnila hovorkyňa mesta.       

Oplotenie ihriska je po všetkých stranách z PE-HD mantinelov. Súčasťou oplotenia sú aj ochranné siete do výšky troch metrov nad mantinelmi po krátkych stranách, čím celková výška oplotenia dosiahla štyri metre. V oplotení sú umiestnené štyri vstupy cez uzatváracie bránky.       

Slávnostné otvorenie sa uskutočnilo v piatok 7. septembra za účasti poradcu štátnej tajomníčky ministerstva školstva Juraja Moravčíka, poslancov mestského zastupiteľstva a riaditeľov základných škôl v meste.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
Mesto plánuje zmodernizovať dielne na základných školách
Mesto Levice plánuje vybaviť novým náradím a technickým príslušenstvom dielne na základných školách. Zámerom je zvýšiť záujem školákov o technické vzdelávanie, čo si vyžaduje aj pracovný trh.
viac
17.03.2020
Na základnej škole J. Mudrocha zrekonštruovali viacúčelové ihrisko
Na viacúčelovom športovom ihrisku v areáli Základnej školy s materskou školou Jána Mudrocha v Senici sa dokončuje výmena zeleného povrchu a ochranných sietí. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
23.07.2021
V septembri bude v Karlovej Vsi nové hokejbalové ihrisko
Realizácia nového hokejbalového ihriska v areáli Základnej školy A. Dubčeka na bratislavských Dlhých dieloch sa začne v najbližších dňoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %