Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.11.2018 09:05

V Sládkovičove rozširujú kapacitu materskej školy


Materská škola Budovateľská v Sládkovičove


Na základe rozhodnutia o schválení projektu "Rozšírenie kapacity Materskej školy Budovateľská" v Sládkovičove sa pokračuje s prácami na stavbe, ktoré budú hotové koncom februára 2019.


Ako uvádza samospráva mesta, celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené vo výške 299 758 eur, z čoho spolufinancovanie od štátu je vo výške 284 770 eur a rozdiel financuje mesto. Keďže dlhšie obdobie prebiehali verejné obstarávanie, kontrola zo strany Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a následne z Úradu pre verejné obstarávanie, stavebné práce sa začali až v auguste a budú pokračovať do konca februára 2019.         

Projekt rieši rozšírenie prístavby k existujúcemu objektu materskej školy, kde budú umiestnené dve triedy s herňou či spálňou, vstupnými, šatňovými a sociálnymi zariadeniami a zázemím pre pedagóga. V mieste hlavného vstupu do prístavby sa riešia kryté závetrie a vstupná plocha so schodiskom a rampou, realizuje sa aj zateplenie prístavby. Okolo objektu budú vybudované terénne bezbariérové úpravy. Zo severovýchodnej svetovej strany sa buduje ihrisko s preliezačkami a lavičkami. Okolie má byť revitalizované vysadením nových stromov. Stravovanie detí má byť zabezpečené v jestvujúcich priestoroch jedálne.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2018
Kompetencie Štátnej školskej inšpekcie sa posilnia
Posilniť napĺňanie kompetencií Štátnej školskej inšpekcie (ŠŠI) a pomôcť reforme systému výchovného poradenstva a prevencie je od januára 2019 účelom novely zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve, ktorú v utorok 95 hlasmi odobrili poslanci NR SR.
viac
10.01.2023
Rozšírenie kapacity MŠ v Budulove je v úvodnej fáze
Práce na rozšírení kapacity materskej školy (MŠ) v mestskej časti Budulov v Moldave nad Bodvou sú v úvodnej fáze. Potvrdila to hovorkyňa mesta Jana Kovácsová. Stavba má byť hotová do novembra.
viac
24.03.2023
Obec Tomášov rozšíri z eurofondov kapacitu školy a vybuduje i novú škôlku
Obec Tomášov (okres Senec) môže rozšíriť kapacitu svojej základnej školy, ale aj vybudovať novú materskú školu. Umožnia jej to financie získané z eurofondov.
viac
15.03.2024
Dolná Strehová plánuje rozšíriť kapacitu materskej školy novostavbou
Obec Dolná Strehová vo Veľkokrtíšskom okrese plánuje rozšíriť kapacitu svojej materskej školy výstavbou nového objektu. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že celková predpokladaná hodnota zákazky je 871.737 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %