Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
06.04.2018 11:46

V sobotu na Liptove športovo


Ilustračná snímka


V prvú aprílovú sobotu sa na Liptove už po tretíkrát stretnú športoví nadšenci štafetových pretekov Liptov Ride. Letné a zimné športy prepoja zaujímavými trasami Demänovskú dolinu, Chopok, iľanovské lúky a lesy a mesto Liptovský Mikuláš.


Päťčlenné tímy a jednotlivci budú pretekať v disciplínach na snehu, vo vode i po zemi. Preteky štartujú v sobotu 7. apríla v Areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši už o 8:00 ráno.

Také originálne športové spojenie ponúka okrem Liptova len máloktorý región. Zima a leto sa spoja v jedno v športovom sviatku Liptov Ride. Na pretekárov čaká beh, skialp, freeride, bicykel a dokonca aj kajak. Na podujatí je registrovaných 60 tímov, sponzorské tímy, ale tiež odvážni jednotlivci.

 „Fanúšikovia sú vítaní v Areáli vodného slalomu, kde preteky začínajú aj končia a na miestach odovzdávania štafiet na Lúčkach v lyžiarskom stredisku Jasná, kde sa stretávajú naraz až 4 športy. A to beh - skialp - freeride - cyklistika. Na Chopku odporúčame fandiť nad Kamennou chatou pri odovzdávaní štafety skialp - freeride. Najlepšie tímy očakávame v cieli pred 13-tou hodinou, no všetko bude závisieť aj od nástrah tohto aprílového počasia,“ povedala Zuzana Homolová z organizačného tímu Liptov Ride.

 Čakanie na výsledky spríjemní v areáli v Liptovskom Mikuláši káva z mikulášskej pražiarne kávy, domáce pivo či raňajky v obľúbenom stánku s chlebíkom vo vajíčku, ktorý už neodmysliteľne patrí k pretekom. Vlastný priestor dostanú aj športové značky. Svoje výkony a limity si návštevníci môžu zmerať v stánku AGEL. Pripravené sú aj aktivity v detskom kútiku, oddychová zóna s tulivakmi, testovanie balance boardov a požičiavanie paddle boardov.

 Liptov Ride v číslach:

- beh 13,5 km s prevýšením 400 výškových metrov (vodný areál – Jasná Lúčky),

- skialp na Chopok s prevýšením 1050 výškových metrov (Jasná Lúčky – Chopok),

- freeride strmým žľabom (Chopok – Jasná Lúčky), trasa bicyklom 22 km s prevýšením ďalších 550 metrov.

Záver patrí jazde kajakom na divokej rieke pomedzi bránky, čo je pre väčšinu športovcov - jednotlivcov veľká výzva.

 Na pretekoch budú štartovať aj známe športové osobnosti, napríklad majsterka sveta v raftingu Lucia Hollá, skialpinisti Matúš Danko a Jožo Hlavčo, freerider Ján Tajboš a ďalší. Ocenené budú najlepšie tímy, najlepší jednotlivci, „Borec“ behu, skialpu, freeridu, MTB aj kajaku i najlepšie ženské pretekárky. Na večernej afterparty v Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši roztancujú dav zoskupenie Hudba z Marsu, duo Malalata s fúziou balkánskych beatov, mexickej cumbie a karibského reggae a po nich Nu Spirit resident DJ UnclPete.

 „My sme na Liptove nesmierne hrdí na to čo nám matička príroda dala do vienka. O to príjemnejšie je, že dokážu podujatia ako Liptov Ride spájať atraktivity nášho regiónu v jedno. Na kopcoch je aj teraz v apríli ešte zimná atmosféra a v meste Liptovský Mikuláš už môžeme nosiť tenisky a behať či jazdiť na kajaku v tunajšom vodnom areáli,“ ozrejmila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

 Organizátori očakávajú, že výsledky budú vyhlasovať okolo 16,00 hod. a afterpárty začne o 20,30 hod.

Autor: (ts-region Liptov, OOCR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Na Liptove otvoria letnú kúpeľnú sezónu
Leto sa blíži aj do jediných liptovských kúpeľov s liečivou minerálnou vodou. Už v piatok 9. júna 2017 symbolicky odomknú letnú kúpeľnú sezónu na Liptove. Otvorenie bude spojené so zábavou pre všetky vekové kategórie a vstup na podujatie je bezplatný.
viac
05.02.2020
Na Liptove opäť viac lyžovačky
V mestskej časti Liptovského Mikuláša v Demänovej, v smere do Jasnej, priamo v Demänová Rezort pribudlo nové centrum, ktoré ponúka jeden nenáročný svah s dvomi vlekmi, uzavretú zónu pre najmenších, večerné osvetlenie aj doplnkovú lyžiarsku infraštruktúru.
viac
24.02.2020
Zimnú a letnú športovú sezónu na Liptove spoja štafetové preteky
Zimnú a letnú športovú sezónu na Liptove prepoja v druhú aprílovú sobotu štafetové preteky Liptov Ride. Piaty ročník podujatia ponúkne za jeden deň päť športových disciplín - beh, skialp, freeride, bicyklovanie i jazdu na kajaku.
viac
23.07.2021
Nový vodný park na Liptove
Letná sezóna priniesla na Liptov novinku v podobe ďalšieho vodného parku. Najväčší slovenský vodný park na drevenej konštrukcii je zasadený do príjemného podhorského prostredia Nízkych Tatier a dopĺňa komplex Demänová Rezort na začiatku Demänovskej doliny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %