Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.05.2018 06:55

V sobotu trenčianskoteplickou električkou, vyrazia aj hasiči - bude horieť.


Ilustračný výrez plagátu


Máte už program na prvý májový víkend? Trenčianska elektrická železnica (TREŽ) pozýva na jazdu Svätofloriánskou električkou.


V sobotu na cesty spolu s trenčianskoteplickou električkou vyrazia hasiči, bude aj horieť

Svätý Florián je patrónom všetkých hasičov a záchranárov. Jeho odvahu a charakter si každoročne pripomíname 4. mája. Pri príležitosti tohto sviatku odštartuje svoju tematickú jazdu aj Svätofloriánska električka, a to vďaka spolupráci TREŽ s Trenčianskym samosprávnym krajom, obcou Trenčianska Teplá, oblastnou organizáciou cestovného ruchu Trenčianske Teplice a Ministerstvom dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

V sobotu 5. mája 2018 čaká návštevníkov unikátnej širokorozchodnej železničky zaujímavý program spojený s výstavou historických hasičských vozidiel na stanici v Trenčianskej Teplej a pri depe električiek. Na svoje si prídu aj tí najmenší. Pripravená je ukážka hasenia horiaceho vozidla a nebude chýbať ani súbežná jazda električky a hasičov s odchodom z Trenčianskej Teplej o 15.30 h a Trenčianskych Teplíc o 16.10 h. Ak chcete toto všetko zažiť na vlastnej koži, príďte osláviť sviatok sv. Floriána spolu s hasičmi a odneste si domov unikátne zážitky!

Cestovné lístky bude už tradične možné zakúpiť priamo v električke. Cena obyčajného cestovného je 1 euro. K dispozícii budú aj zľavnené cestovné lístky pre dôchodcov, ZŤP a deti od 6-15 rokov. Deti do 6 rokov cestujú zdarma. Prevádzka električky bude zabezpečená spojmi štyrikrát za deň, s odchodmi z Trenčianskej Teplej o 13.00 h, 15.30 h, 17.00 h a 18.00 h. Odchody z Trenčianskych Teplíc sú naplánované na 13.30 h, 16.10 h, 17.30 h a 18.30 h.

V minulom roku sa Svätofloriánskou električkou previezlo viac ako 1000 cestujúcich, z toho takmer 350 detí. Trenčianska električka neodmysliteľne patrí k histórii nášho kraja a je medzi turistami i domácimi veľmi obľúbená. Prevádzku úzkorozchodnej električky na približne 6 kilometrovej trati vedúcej z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc finančne podporuje už štvrtým rokom aj Trenčiansky samosprávny kraj.

Autor: Mgr. Lenka Kukučková, odd. komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2018
Jazda veľkonočnou električkou prilákala viac ako tisíc ľudí
Historická elektrická železnica medzi Trenčianskou Teplou a Trenčianskymi Teplicami pravidelne ožíva pri rôznych významných podujatiach. Inak to nebolo ani počas tohtoročných veľkonočných sviatkov.
viac
10.06.2018
Od polovice júna sa historická električka vydá na trať každý víkend
Trenčianska elektrická železnička (TREŽ) sa počas prvej júnovej soboty opäť vydala na trať, a to s rekordnou návštevnosťou. V rámci svojej tematickej jazdy Deň detí s električkou sa ňou povozilo až 943 osôb. Záujem v porovnaní s minulým rokom stúpol o viac ako dve stovky fanúšikov električky.
viac
28.11.2018
Obľúbená električka vyrazí poslednýkrát v tomto roku - ale s Mikulášom
Trenčianska elektrická železnica v spolupráci s TSK pripravila pre malých i veľkých poslednú tohtoročnú tematickú jazdu historickým vláčikom s titulom Mikulášska električka. Počas cesty z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc bude pasažierov sprevádzať Mikuláš, čert aj anjel.
viac
05.06.2021
Dnes štartuje letná sezóna TREŽ
Pravidelná letná prevádzka Trenčianskej elektrickej železnice (TREŽ) sa vracia aj v tomto roku, opäť s podporou Trenčianskej župy a s predĺženou sezónou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %