Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.03.2018 10:41

V sobotu zavládne v obci veľkonočná atmosféra, chystajú trhy aj dielničky


Ilustračná snímka badan.sk


Na veľkonočné trhy a s nimi spojené dielničky pozývajú v sobotu 24. marca do obce Baďan v okrese Banská Štiavnica. Na návštevníkov čakajú remeselníci, tradičné jedlá, ale aj množstvo tvorivých aktivít.


Ako informuje obec na svojej internetovej stránke, deti aj dospelí si môžu skúsiť vyrobiť rôzne predmety a suveníry, napríklad vykrútiť hrnček na hrnčiarskom kruhu, vyrobiť si venček z pedigu, upliesť si korbáč, vymaľovať vajíčko či ďalšie zaujímavé veci.       

Návštevníci budú mať zároveň na podujatí možnosť podporiť a obdivovať remeselníkov. Pochutnať si budú môcť na tradičných jedlách, ako sú halušky s kapustou, jahňací perkelt či pečená jahňacina.       

Program doplnia aj vystúpenie speváckej skupiny z Kopaníc a Podjavorskej muziky. Popoludní je na programe vynášanie Moreny v podaní Folklórnej skupiny Baďančanka.    

Podujatie obec pripravila v spolupráci s Pohronským osvetovým strediskom v Žiari nad Hronom a Základnou školou Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2018
Veľkonočnými trhmi na námestí zaznie aj Horehronský viachlasný spev
S blížiacimi sa najvýznamnejšími kresťanskými sviatkami v roku ožíva aj banskobystrické Námestie SNP. Od utorka (20.3.) tam začínajú tradičné veľkonočné trhy, ktoré potrvajú do stredy 28. marca a opäť ponúknu remeselnícke výrobky i špeciality pre labužníkov.
viac
04.04.2019
Veľkonočné trhy sa začínajú 10. apríla, ponúknu kraslice i folklór
Veľkonočné trhy na banskobystrickom Námestí SNP sa začnú 10. apríla a obyvatelia mesta pod Urpínom i jeho návštevníci sa opäť môžu tešiť na širokú ponuku tradičných výrobkov s veľkonočnou tematikou, ale aj chutné jedlá a nápoje.
viac
05.04.2022
Veľkonočné trhy sa po dvoch rokoch pandémie opäť vrátili na námestie
Po dvoch rokoch od pandémie nového koronavírusu sa na banskobystrické námestie vracajú tradičné veľkonočné trhy. Návštevníci si ich užijú od 5. do 13. apríla.
viac
27.03.2023
Námestie od utorka ožije veľkonočnými trhmi, zvykmi a tradíciami
Od utorka Banská Bystrica ožije veľkonočnou atmosférou. Na Námestí SNP sa 28. marca začínajú príležitostné trhy, ktoré potrvajú do 5. apríla a kultúrny program pripomenie kresťanské i pohanské zvyky a tradície spájajúce sa s Veľkou nocou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %