Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
13.08.2018 06:00

V Stropkove sa pripravujú na príchod kráľa


Ilustračná snímka.


V rámci posledného tohtoročného podujatia z cyklu Prázdninové popoludnia v kaštieli zažijú deti zábavu ako sa patrí! Môžu si zatancovať na bále a stretnúť sa s kráľom. Na chvíľu sa tak ocitnú na kráľovskom dvore a stanú sa jeho súčasťou.


Už túto stredu si môžete v Stropkove naplno pustiť uzdu svojej fantázii. V miestnom nádhernom kaštieli si každé dieťa prežije svoj vlastný kráľovský sen! V rámci podujatia Maškarný bál v útrobách kaštieľa sa tak môže stať dvornou dámou alebo šašom.

„Počas prvej hodiny sa budú deti pripravovať na bál a na príchod kráľa. Spolu s odbornými pracovníkmi a lektormi si najskôr vyrobia škrabošky a korunky a nacvičia si základy historického tanca“ prezradila o podujatí historička Krajského múzea v Prešove – Kaštieľa Stropkov Mgr. Nikoleta Lattová, PhD.

Bál sa začne príchodom panovníka a slávnostným sprievodom návštevníkov. Po uvítaní bude nasledovať otvárací tanec.

„Následne bude prebiehať spoločná zábava a tancovanie s príslušníkmi kráľovského dvora“ dodáva Lattová.

Podujatie sa začne o 15.00 hod. a v prvom rade je určené pre deti od 6 do 15 rokov. Vstupné je symbolické 1 euro.

Autor: (ts-KMP)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.07.2017
Jarmočný týždeň v Stropkove otvorí rezbársky plenér
Nádvorie historického kaštieľa v Stropkove sa počas nadchádzajúceho jarmoku zmení na tvorivú rezbársku dielňu. Mesto v spolupráci s poľskou Korczynou pripravujú realizáciu zaujímavého projektu pod názvom Karpatský plenér dreveného umenia.
viac
10.07.2018
Cez prázdniny si budú deti v Stropkove plniť sny
Stať sa na pár hodín kráľom a zatancovať si v kaštieli na bále alebo sa radšej popasovať s úlohami archeológa či remeslami našich predkov. Kto by nechcel aspoň raz v živote zažiť niečo podobné. Naplno pustiť uzdu svojej fantázii môžete toto leto v Stropkove.
viac
21.09.2018
V Stropkove vystavia unikátne šlabikáre z celého sveta
V stropkovskom kaštieli otvoria výstavu pod názvom „Šlabikáre učia stále“. Ide o unikátnu zbierku, ktorá pochádza od súkromného zberateľa. Výstava potrvá do konca novembra.
viac
30.11.2018
V stropkovskom kaštieli vystavujú predmety z konca druhej svetovej vojny
Autentické predmety spojené s históriou oslobodenia Stropkova môžu vidieť návštevníci v rámci výstavy Stropkov 1944 v tamojšom kaštieli. Pripravilo ju Krajské múzeum v Prešove - Kaštieľ Stropkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %