Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.07.2016 05:29

V Stropkove stanovili poplatky za umiestnenie reklamných pútačov


Ilustračná snímka: (int.).


V Stropkove sa bude platiť za umiestnenie reklamných plôch na pozemkoch a zariadeniach vo vlastníctve mesta.


Ide o plošné reklamy upevnené na samostatných konštrukciách, na stĺpoch mestského rozhlasu a verejného osvetlenia, na zábradlí, oporných múroch, pozemkoch, stavbách a ďalších mestských nehnuteľnostiach. Všeobecne záväzné nariadenie(VZN) mesta s platným cenníkom schválili stropkovskí poslanci na poslednom zastupiteľstve. Uznesenie nadobudne platnosť od 1. októbra. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.      

Spoločnosti, ktoré mali doteraz umiestnené svoje pútače na týchto zariadeniach, uhrádzali mestu iba jednorazový správny poplatok spojený s udelením povolenia, ale ročný prenájom už neplatili. Nové VZN upravuje aj pravidlá pri spoplatnení reklamných pútačov za účelom propagácie jednorazových či krátkodobých predajných akciách, kultúrno-spoločenských podujatiach, cirkusoch či lunaparkoch.      

V predloženom materiáli do zastupiteľstva sa uvádza, že pri tvorbe cenníka vychádzala stropkovská radnica z poplatkov za tieto služby v okolitých a porovnateľne veľkých mestách.      

Najnižšiu sumu 100 eur ročne zaplatí majiteľ jednostrannej tabule o rozmeroch do 0,5 m2, pri obojstrannej je to 150 eur na rok. Pri reklamných zariadeniach na samostatných konštrukciách poslanci stanovili pri ploche do 2 m2 sumu 200 eur za kus na rok. Jednostranný bilbord (510 x 240 cm) vyjde jeho majiteľa na 300 eur ročne, obojstranný na 450 eur ročne.      

V súčasnosti na mestských zariadeniach eviduje radnica 47 reklamných tabúľ, z ktorých 17 nemá platné povolenie na ich umiestnenie. Navyše, na pozemkoch vo vlastníctve mesta sa nachádza 12 veľkoplošných reklamných plôch (bilbordov) s pevným základom. Ich majiteľmi sú reklamné spoločnosti aj miestne firmy.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2016
Poplatok za rozvoj sa v Žiari nad Hronom platiť nebude
Poplatok za rozvoj, ktorým môžu slovenské mestá a obce od budúceho roka spoplatniť výstavbu na svojom území, mesto Žiar nad Hronom nezavedie. "Žiarski poslanci schválili uznesenie, že sa v meste nebude vyberať poplatok za rozvoj," priblížil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.
viac
30.05.2017
Trnava má už málo miesta na výsadbu nových stromov
V Trnave sa začína prejavovať nedostatok miesta na výsadbu nových stromov na mestských pozemkoch. Mohutná výsadba v uplynulých troch rokoch takmer vyčerpala možnosti sadiť ďalšie dreviny na plochách, ktoré má samospráva vo vlastníctve. Preto sa radnica začala obzerať po alternatívach.
viac
12.06.2017
Šaľa rozbieha výstavbu troch bytových domov so 150 bytmi
Mesto Šaľa pripravuje výstavbu troch bytových domov. Súkromná spoločnosť, ktorá byty postaví, začala s prípravou a vyrovnávaním terénu a jeho čistením od náletových drevín.
viac
29.06.2020
Poslanci schválili zámenu pozemkov tvoriacich rezervu cintorína
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici na svojom štvrtkovom (25. 6.) zasadnutí schválili zámenu pozemkov tvoriacich rezervu cintorína. Za zámenu hlasovalo 21 poslancov, dvaja boli proti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %