Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.10.2019 12:10

V súťaži O najkrajšiu tortu Slovenska triumfovala V. Mikolajová


Súťažiaca Lucia Mizerová z Piešťan so svojou tortou Nekonečný príbeh na 10. ročníku súťaže Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov O najkrajšiu tortu Slovenska v Púchove. FOTO TASR - Radovan Stoklasa


Žilinčanka Viktória Mikolajová sa so svojou detskou tortou stala absolútnou víťazkou desiateho ročníka súťaže O najkrajšiu tortu Slovenska. Rozhodla o tom vo štvrtok (10. 10.) odborná porota v púchovskom Divadle.


Ako informovala organizátorka súťaže a predsedníčka Klubu cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Jozefína Zaukolcová, jubilejného ročníka súťaže sa zúčastnilo 32 súťažiacich z celého Slovenska.       

V kategórii juniorov (do 21 rokov) získala od poroty najviac bodov torta nazvaná torta Máša a Medveď od Júlie Staníkovej a Bianky Badíkovej z Hotelovej akadémie Žilina. V kategórii netradičné torty triumfovala Lucia Mizerová z Ostrova pri Piešťanoch s tortou Nekonečný príbeh. V špeciálnej kategórii - torty drip, nahé, raw, zvíťazila Petra Masárová z Bystričky. Cenu divákov si odniesla Laura Vnuková zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove.       

Podľa predsedu poroty Michala Baniara je hodnotenie diel z roka na rok ťažšie, pretože konkurencia sa mimoriadne vyrovnáva. „Pred niekoľkými rokmi sme sa len pozreli na stoly a vedeli sme, kto bude víťaz. Teraz je to ťažšie, pretože súťažiaci sa učia, zdokonaľujú sa v technikách, čo sa prejavuje aj na výrobkoch. Pri hodnotení hodnotíme nielen vzhľad, ale aj chuť torty,“ skonštatoval predseda hodnotiacej komisie s tým, že víťazná torta spĺňala všetky náročné kritériá.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2018
Zapojte sa do súťaže o Kroniku roka 2018
Združenie miest a obcí Slovenska podporuje jubilejný, už desiaty ročník súťaže Slovenská kronika 2018. Celoslovenská súťaž sa vyhlasuje každé dva roky a jej vznik sa datuje rokom 1997, takže už má 20 rokov.
viac
10.09.2018
Porota vyberala spomedzi desiatich finalistov Učiteľa Slovenska 2018
Víťaza národného kola prestížnej svetovej súťaže Global Teacher Prize vyberala medzinárodná porota v Centre vzdelávania v Zaježovej v okrese Zvolen. Učiteľ Slovenska vzíde spomedzi desiatich finalistov, ktorí boli vybratí zo stovky prihlásených.
viac
14.11.2018
Celkové víťazstvo v súťaži ZlatyErb.sk patrí webom dvoch samosprávnych krajov
Celkové víťazstvo a hlavná cena Grand Prix eSlovensko v súťaži ZlatyErb.sk o najlepšiu internetovú stránku samospráv za rok 2018 patrí internetovým webom Prešovského samosprávneho kraja a Trenčianskeho samosprávneho kraja.
viac
27.07.2021
Fotografická súťaž Choď a foť je určená profesionálom i amatérom
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska vyhlásila deviaty ročník fotografickej súťaže Choď a foť, do ktorej sa môžu zapojiť profesionálni aj amatérski fotografi. Informoval o tom František Baláž z KOCR Severovýchod Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %