Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
19.09.2017 11:16

V tokajskom infocentre chcú rozšíriť služby pre návštevníkov


Tokajské infocentrum v Čerhove. Snímka: (regionkosice.com).


V obci Čerhov (okr. Trebišov) pôsobí tokajské informačné centrum, ktoré pre turistov prevádzkuje združenie Tokajská vínna cesta. Budova stojí v centre dediny pri Dome tradícií a cyklodepa určeného na oddych pre cykloturistov.


Záujemcovia v infocentre môžu získať informácie o pamiatkach, atrakciách a možnostiach vínneho turizmu v tokajskom regióne, ako aj o ubytovacích a stravovacích službách. Po telefonickej dohode si môžu požičať aj bicykle na cyklotúry.    

"Informačné centrum v Čerhove je návštevníkom sprístupnené v priebehu roka hlavne počas najväčších podujatí. V letnej turistickej sezóne bolo otvorené denne po štyri hodiny, pre návštevnícke skupiny po dohode aj v mimoriadnych časoch. Celú činnosť zabezpečujeme prostredníctvom dobrovoľníckeho programu, v rámci ktorého nám pri poskytovaní informácií, požičiavaní bicyklov alebo sprievodcovskej činnosti pomáhajú miestni dobrovoľníci," uviedla Michaela Jánošík Maciková, projektová manažérka Združenia Tokajská vínna cesta.       

Činnosť informačného centra by sa v budúcnosti mala rozšíriť, starať by sa o to mal pracovník v rámci trvalého pracovného pomeru. Združenie Tokajská vínna cesta na to podalo projekt v rámci vládneho programu pomoci pre najmenej rozvinuté regióny. "Projektom by sme chceli doplniť služby informačného centra o ďalšie činnosti a zároveň financovať pracovníka, ktorý by rozvíjal marketingovo a ďalšími aktivitami Vinohradnícku oblasť Tokaj a prezentoval ju na Slovensku i v zahraničí," priblížila Maciková. Predpokladá, že potrebné financie na obdobie do roku 2020 by malo združenie získať do konca tohto roka.       

Infocentrum otvorili v novembri 2014 v rámci projektu Tokaj je len jeden, ktorý bol zameraný na podporu rozvoja cestovného ruchu a financovaný zo zdrojov Švajčiarskeho finančného mechanizmu. Jeho sídlo sa stalo prvou nízkoenergetickou budovou v slovenskom regióne Tokaja. Slúži aj ako predajňa miestnych produktov a suvenírov, máp či informačných materiálov. V bezprostrednej blízkosti je priestor na stanovanie alebo státie pre karavany.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
04.01.2017
Výzva na podporu športu a mládeže stále otvorená
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy  na podporu športu a mládeže pre rok 2017, je stále otvorená. Žiadatelia si tak ešte stále môžu podať žiadosť a prihlásiť sa o dotáciu do 11. januára 2017.
viac
10.07.2017
Nové cyklotrasy privedú cyklistov až na Lysú
Nadšenci cykloturistiky môžu využívať nový okruh v pohorí Čergova, ktorý vedie z obce Drienica (okres Sabinov) po lesnej svažnici k chate Šport, cez Boguš a späť.
viac
02.07.2020
Pre juh Slovenska sú typické termálne pramene i prírodné krásy
Juh Slovenska zďaleka nemusí byť len nudná rovina. Patria k nemu termálne pramene a obľúbené termálne kúpaliská, ale tiež množstvo prírodných zaujímavostí. Na východ od Komárna sa krajina začína mierne vlniť, aby sa v okolí Štúrova premenila na hornatú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %