Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
09.06.2016 02:25

V Trenčíne už po tretí raz otvorili letnú čitáreň


Atraktívna lokalita pod hradom spĺňa oddychovú i poznávaciu funkciu.


Čitáreň vo dvore Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne (VKMR) na Jaselskej ulici je záujemcom k dispozícii od 6. júna do 8. septembra dva dni v týždni - každý pondelok a štvrtok od 10. do 16. hodiny.


Knihy z burzy čitateľom „dochucujú“ regionálne obecné a mestské noviny, ako aj štyridsať priebežne aktualizovaných titulov periodík. Po novom sa medzi nimi nachádza aj novinka z dielne krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región s rovnomenným názvom, ktorá v pravidelnej dvojmesačnej periodicite informuje čitateľov o dianí v kraji, plánovaných novinkách a živote v jednotlivých okresoch. Dosiaľ rekordný počet denníkov, týždenníkov, odborných časopisov a voľnočasových magazínov uspokojí kritériá čitateľov všetkých žánrov. Počnúc mamičkami s deťmi, cez motoristov, cestovateľov, záhradkárov, architektov, športových nadšencov, záujemcov o históriu až po rybárov. Výnimočná ponuka je výsledkom marketingovej spolupráce s viacerými slovenskými vydavateľstvami a partnermi.

 

 

V letnej čitárni sa čitatelia cítia ako v záhrade. Okrem okrasnej zelene jej kolorit dotvorili slnečnice. Ďalšou novinkou je rolovateľná markíza, ktorá zvyšuje komfort čitateľov a chráni ich pred priamymi slnečnými lúčmi.

Jedinečný projekt spustila trenčianska knižnica v júni 2014 po vzore viacerých európskych i slovenských miest. Počas prvých dvoch sezón letnú čitáreň navštívilo 669 záujemcov, pričom v porovnaní s premiérovým ročníkom služba vlani zaujala o dvadsať percent viac čitateľov. K navodeniu autentickej atmosféry prispievajú aj drevené držiaky na tlačoviny, pripomínajúce rekvizitu z pôvodnej čitárne, ktorá tvorí súčasť knižnično-informačných služieb trenčianskej knižnice od januára 1937. Atraktívna lokalita pod hradom spĺňa oddychovú i poznávaciu funkciu. Keďže VKMR je oficiálnym informačným miestom župy, miestni aj turisti tu nájdu všetky základné informácie a publikácie o trenčianskom regióne. V prípade priaznivého počasia sa letná čitáreň osvedčila ako žiadané dejisko besied s osobnosťami kultúrneho života.

Autor: (mart)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
11.07.2017
Podtatranské múzeum pripravilo letnú čitáreň a prednášky
Podtatranské múzeum v Poprade vo svojej pobočke v mestskej časti Spišská Sobota pripravilo pre svojich návštevníkov letnú čitáreň. Tá je spojená aj s prednáškami, ktoré sa uskutočnia dvakrát mesačne počas letných mesiacov vždy v stredu.
viac
26.01.2021
Krajská knižnica bude od 27. januára otvorená pre verejnosť
Krajská knižnica Ľudovíta Štúra vo Zvolene bude od 27. januára pre verejnosť otvorená v obmedzenom režime. Čitateľov a návštevníkov o tom informuje jej oficiálna webstránka. Mimo prevádzky bola pre šírenie nového koronavírusu.
viac
12.03.2022
Začala sa výstavba letnej čitárne v najväčšej knižnici v kraji
Letnú čitáreň v hodnote 319 000 eur začali stavať v záhrade Knižnice Juraja Fándlyho (KJF) v Trnave. Investorom je jej zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj, stavba by mala byť ukončená podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča na jeseň tohto roka. Počíta aj so zelenou strechou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %