Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
16.09.2018 10:21

V Trenčíne zrevitalizujú átrium pod Mestskou vežou


Vizualizácia projektu revitalizácie átria pod Mestskou vežou: (trencin.sk).


Trenčín uspel v 4. kole výzvy na Zeleň a dostane peniaze z eurofondov na revitalizáciu átria pod Mestskou vežou.


V stredu 12. septembra to na svojom webovom sídle potvrdilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktoré je riadiacim orgánom pre Integrovaný regionálny operačný program (IROP).

Mesto Trenčín získa z celkových oprávnených výdavkov v sume vyše 771 500 eur nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 733 tisíc eur. Zvyšných 5 % doplatí zo svojho rozpočtu.

Projekt revitalizácie átria počíta s obnovením spevnených plôch, hracích prvkov, pódia a vytvorením nového zeleného priestoru. Pribudnú tu detské šmýkačky, náučno-zábavná vodná trasa, prekryté pódium a komunikačná infraštruktúra s verejným osvetlením. Pred pódiom budú mobilné stoličky, ďalej od pódia budú pevné lavice v tvare vlnoviek a v ďalšej časti upravená trávnatá plocha s odpočinkovým sedením. Vyššie, pri lesoparku, budú zábavno-náučné a herné prvky. Pribudne tu vŕtaná studňa so zásobníkom vody pre vodné náučné hračky.

Nový chodník bude posunutý zo stredu bližšie k stenám budov Farskej ulice, čím sa vytvorí väčší využiteľný priestor. Tento bezbariérový chodník povedie až po úroveň plánovanej nástupnej stanice výťahu na Brezinu. Stĺpy osvetlenia budú v sebe integrovať okrem LED osvetlenia aj ďalšie služby pre návštevníkov átria. Schodisko osvetlí LED pás v madle schodiska.

V strednej časti átria projekt počíta s fontánkou na pitie a aj s 2 osviežovačmi vzduchu v letných horúčavách. Autorom úspešného projektu je Ing. Arch. Peter Guga. Revitalizácia átria tento priestor skultúrni a spríjemní.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2018
Trenčín poskytne dotácie na aktivity v oblasti športu
Žiadosť o podporu v oblasti športu a telesnej kultúry na rok 2018 môžu záujemcovia posielať do 28. februára 2018.
viac
08.01.2018
Revitalizáciu Hlavného námestia chce mesto financovať po etapách
Novozámocká radnica pripravuje revitalizáciu Hlavného námestia. V súčasnosti je hotový ideový koncept, podľa ktorého sa má centrum mesta zmodernizovať. Magistrát už vyhlásil aj verejné obstarávanie na prípravu projektovej dokumentácie stavby.
viac
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
26.01.2018
Sídlisko Západ v Starej Ľubovni čaká revitalizácia vnútroblokových priestorov
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program, v pondelok 22. januára 2018 doručilo Mestu Stará Ľubovňa Rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 640 609,27 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %