Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.02.2017 04:13

V Želiezovciach chcú vybudovať viacúčelovú športovú halu


Želiezovce.


Mesto Želiezovce a jeho občania majú záujem o vybudovanie nového viacúčelového športového centra pre deti a mládež, ktorého súčasťou by bola aj ľadová plocha, keďže s takouto ponukou samosprávu listom oslovil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).


V prípade záujmu o realizáciu športového centra však samospráva musela doručiť do 15. februára oficiálnu žiadosť o vybudovanie objektu, územnoplánovaciu informáciu mesta o plánovanej lokalite a vlastníckych vzťahoch k nej.      

Podmienky dané SZĽH mesto spĺňa v maximálnej miere vzhľadom na to, že v Želiezovciach žije viac ako 5000 obyvateľov a nachádza sa v  juhozápadnej časti Slovenska. SZĽH totiž v podmienkach okrem iného píše, že sa budú uprednostňovať práve tieto časti Slovenskej republiky.

"V našom mestečku by sme určite niečo také uvítali. Máme dokonca na to aj priestor, ja osobne by som si tento projekt vedel predstaviť v priestoroch jednej z miestnych základných škôl. Budeme sa ním zaoberať a spravíme všetko pre to, aby sme v ňom boli úspešní," vyjadril sa poslanec mestského zastupiteľstva v Želiezovciach Ladislav Sokol.      

Medzi podmienkami SZĽH je realizácia celého projektu v areáloch základných škôl či ich bezprostrednej blízkosti, keďže cieľovou skupinou sú deti od šiestich do desiatich rokov. Priamo pred halou budú k dispozícii aj ďalšie športoviská, ako napríklad lezecká stena a najmä v letných mesiacoch môže plocha v krytej časti slúžiť na iné športy, ako napríklad hádzaná, basketbal či tenis. Ľadová plocha bude mať rozmery 40 x 20 metrov.      

Cena jednotlivých hál bude rôzna v závislosti od lokality a ďalších podmienok, náklady na areál by však nemali presiahnuť milión eur. SZĽH od samospráv, ktoré prejavia záujem o spoluprácu, tiež požaduje zaviazať sa k príprave pozemku s minimálnym rozmerom 76 x 56 metrov, či zabezpečenie všetkých potrebných sieťových prípojok na jeho hranicu.       

Samospráva sa však na celkovom projekte bude spolupodieľať, no konkrétne detaily ešte nie sú k dispozícií. Nepôjde iba o zdroje SZĽH, podľa Zákona o športe môže uvoľniť 30 percent zo svojho rozpočtu na investičnú činnosť, zväz bude na výstavbu jednotlivých hál hľadať investorov zo súkromného sektora, nebráni sa však ani finančnej podpore štátu.      

Takouto formou sa SZĽH snaží zlepšiť podmienky v mládežníckom športe, aby deti na prvom stupni základných škôl mali jednoduchší prístup k ľadu a korčuľovaniu.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2017
Výzva na podporu športu a mládeže stále otvorená
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy  na podporu športu a mládeže pre rok 2017, je stále otvorená. Žiadatelia si tak ešte stále môžu podať žiadosť a prihlásiť sa o dotáciu do 11. januára 2017.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
16.05.2020
Program Talenty Novej Európy podporí deti a mladých ľudí sumou 66 000 eur
Takmer šesť desiatok detí a mladých ľudí z celého Slovenska si rozdelí sumu 66 000 eur v rámci grantového programu Talenty Novej Európy. Finančný grant získa 33 finalistov v kategórii umenie a veda a 26 finalistov v kategórii šport.
viac
19.07.2021
Športová infraštruktúra na Slovensku bude modernejšia
Správna rada Fondu na podporu športu odsúhlasila projekty v rámci vyhlásenej výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %