Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.11.2018 01:25

V Zámockom parku pribudnú nové stromy


Ilustračná snímka.


Javor, borovica, dub, lipa, hrab – to sú stromy, ktoré sa ešte do konca roka vysadia v Zámockom parku. Mesto Malacky bolo úspešné v projekte Zelené obce Slovenska, vďaka čomu získalo 16 tisíc € na novú zeleň.


„Cieľom je doplniť v Zámockom parku nové mladé druhy drevín. Celkovo sa vysadí 88 kusov stromov, na čo sa využije práve schválená podpora od Slovenskej agentúry životného prostredia vo výške 16 395 eur,“ vysvetlila referentka Útvaru výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Malackách Jana Bačová.

Keďže Zámocký park patrí medzi chránené kultúrne pamiatky, výsadba sa bude realizovať so súhlasom Pamiatkového úradu. Projekt Zelené obce Slovenska sa zameriava

na obnovu, budovanie a zachovanie prírodných a poloprírodných oblastí prostredníctvom cielenej výsadby drevín.

Autor: Text a foto: -nb-


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2019
Do Zámockého parku pribudli ďalšie listnáče
Malacky ako sídlo Správy chránenej krajinnej oblasti Záhorie oslávili storočnicu vzniku štátnej ochrany prírody výsadbou stromov. Zámocký park sa rozrástol o dva duby a rovnaký počet líp.
viac
10.06.2019
Trojica podujatí prilákala tisíce návštevníkov
Deň detí, Malacká šošovica a Malacký piknik ovládli 1. jún v Malackách. Pestrý program a letné počasie prilákalo do Zámockého parku tisíce návštevníkov z mesta i okolia. Spojenie troch skvelých podujatí, ktoré je výsledkom spolupráce viacerých mestských organizácií, sa ukázalo ako výborný nápad.
viac
27.03.2021
Stromom v centre Malaciek sa ľahšie dýcha
Pálffyovská lipa na Zámockej a javory na Ferdiša Kostku majú o niečo lepšie podmienky na život. Všetky spomínané stromy zvieral asfaltový chodník ako silný pancier. V dôsledku toho trpeli ich koreňové systémy aj pne. Dnes to už našťastie nie je pravda. Stromom sa ľahšie dýcha.
viac
09.11.2021
V Bratislave vysadili cez víkend 10-tis.sadeníc, centrom sadenia bol Horský park
Viac ako 200 dobrovoľníkov zasadilo v Bratislave počas uplynulého víkendu (6. - 7. 11.) takmer 3000 a profesionáli ďalších 7000 sadeníc. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor hlavného mesta Matúš Vallo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %