Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
17.02.2017 05:31

V. BAJAN: Som rozčarovaný zo záveru celodennej diskusie


Vladimír Bajan. Snímka zdroj: (tasr).


Stanovisko poslanca V. Bajana k včerajšiemu mestskému zastupiteľstvu.


„Som rozčarovaný zo záveru celodennej diskusie k zákazu hazardných hier na pôde mestského zastupiteľstva. Za výsledok nesie plnú zodpovednosť chaotické (zámerné?) vedenie schôdze zo strany pána primátora, ktoré spôsobilo, že poslanci nemali možnosť napriek prísľubu a celodennej diskusii hlasovať o regulácii hazardu. Veľká časť poslancov zvažovala možnosť ponechať napríklad kasína v hoteloch a práve túto výnimku chceli uplatniť. Primátor najprv prisľubil, že sa o tom na záver hlasovať bude aj bez hlasovania o pozmeňovacom návrhu kolegu Drozda. Z nepochopiteľných (?) dôvodov však svoj postoj zásadne zmenil a napriek tomu, že veľká časť diskutujúcich poslancov sa v rozprave prikláňala k regulácii, nie k úplnému zákazu, spôsobil chaos a tomuto postupu zabránil.

Je to práve primátor, kto podrazil petičiarov a kto sklamal. Postavil vec na hranu a nútil nás rozhodnúť "buď - alebo" napriek mnohým hlasom odborníkov, ľudí z praxe, poslancov i verejnosti, že to nie je čiernobiely problém. Vyzývam ho, aby nepodpísal uznesenie o neprijatí VZN o zákaze hazardu a našiel spôsob, ako vrátiť diskusiu späť na pôdu zastupiteľstva. Tentokrát ale korektne a bez manipulácie. Dokáže tak, že to so zákazom hazardu v meste a s postojom k petícii a petičiarom myslí vážne. Môže využiť najbližší mesiac na to, aby sme na najbližšom zastupiteľstve túto vec korektne uzavreli - dlžíme to podpísaným 130 tisícom obyvateľov Bratislavy.“

 

Autor: (Vladimír BAJAN, mestský poslanec, starosta MČ Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2017
Zastupiteľstvo, primátor a hazard
Vyhlásenie primátora Iva Nesrovnala (zo 17. 2. 2017) k štvrtkovému hlasovaniu poslancov o hazarde.
viac
06.03.2017
Primátor predloží poslancom pôvodné VZN o zákaze hazardu
Petičný výbor zložený zo starostov mestských častí na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa vo štvrtok (2. 3.) stretol, aby prediskutoval ďalší postup pri všeobecne záväznom nariadení o zákaze hazardu.
viac
31.03.2017
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili zákaz hazardu v Bratislave
Všeobecne záväzné nariadenie o zákaze hazardu, ktoré na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva predložil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal bolo prijaté. Z 30 prítomných poslancov hlasovalo 27 za, dvaja nehlasovali a jeden sa zdržal. Znamená to, že hazard z Bratislavy postupne zmizne.
viac
13.04.2018
Na dobudovaní električkovej trate do Petržalky hlavné mesto intenzívne pracuje
Druhá etapa električkovej trate do Petržalky je obrovský projekt, ktorý patrí medzi priority hlavného mesta. Predĺženie električkovej trate až po Janíkov dvor vo veľkej miere odbremení súčasnú dopravnú situáciu v jednej z najväčších mestských častí, v Petržalke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %