Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.03.2017 04:32

Vďaka deťom a mladým ľuďom spúšťa Zvolen filmový klub


Pozvánka.


 V meste ožije filmový klub (nielen) pre mladých. Premietanie bude pravidelné a vstup voľný.


Keď v roku 2016 dostal Zvolen ocenenie Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom a s tým spojený finančný dar 3000 eur, ešte nevedel, na čo ho použije. „Mali sme viacero sedení s deťmi a mladými ľuďmi zo základných aj stredných škôl. Ich cieľom bolo zistiť, aké sú potreby mladých ľudí v tomto meste a pričiniť sa pri ich napĺňaní,“ vysvetľuje primátorka Lenka Balkovičová a dopĺňa: „Zo stretnutí s mladými Zvolenčanmi okrem iného vzišlo, že im chýba miesto, kde by sa mohli mimo školy stretávať. Keď sme sa rozprávali dlhšie, prišli sme na to, že by to mohol byť  filmový klub.“

Deti dostali plnú dôveru a voľné ruky pri výbere filmov, mesto pomohlo s organizáciou. Prvé premietanie Filmového skoro klubu, ako mladí projekt nazvali, sa uskutoční 31. marca o 17:30 hod. na Starej radnici. Pôjde o film Paterson a premietanie bude zdarma.

„Naším cieľom je zjednotiť mladých ľudí z okolia, ktorí sú aspoň trochu blázni do filmov ako my. A možno tak trochu vychovávať a ponúknuť verejnosti okrajové žánre filmov,“ hovorí 15-ročná Alica Hrašková zo základnej školy J. Alexyho, ktorá je jednou z koordinátoriek projektu. „Filmy sú určené komukoľvek, kto chce vidieť niečo nové, otvoriť sa možnostiam a ocitnúť sa medzi "svojimi",“ dopĺňa Alica.

Premietanie by malo prebiehať každý posledný piatok v mesiaci s podporou Nadácie pre deti Slovenska. Na každé premietanie sa treba prihlásiť mailom na filmovyskoroklub@gmail.com. Z projektu Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom mesto investuje ešte do beletrie, ktorú si deti na školách vybrali a pripraví informačný leták o možnostiach pre mladých v meste Zvolen.

 

Autor: (Eva JEŽOVIČOVÁ, MsÚ Zvolen)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Advokáti budú zadarmo radiť Prešovčanom
Prešovská radnica podporila projekt bezplatného právneho poradenstva. Advokáti budú Prešovčanom zdarma radiť v priestoroch MsÚ 26. apríla 2017.
viac
23.05.2017
V pondelok začal štyridsiaty štvrtý ročník festivalu Ekotopfilm-Envirofilm
V Bratislave a v Banskej Bystrici sa v pondelok (22. 5.) podvečer začal už štyridsiaty štvrtý ročník filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm.
viac
20.06.2017
Vo Zvolene sa chystajú vytvoriť prvý prírodný cintorín na Slovensku
Za projektom stojí Centrum etickej a environmentálnej výchovy Živica a Andrea Uherková, absolventka Sokratovho inštitútu, spolu so súčasnou študentkou inštitútu Monikou Suchánskou, ktorá v rámci svojho projektu otvára na Slovensku diskusiu o smrti a pohrebných rituáloch.
viac
16.10.2017
Vzdelávacie projekty Živice získali európske ocenenie
Dva vzdelávacie projekty slovenského Centra environmentálnej a etickej výchovy Živica získali tento mesiac významné európske ocenenie. Ide o cenu GENE (Global Education Network Europe), európskej siete ministerstiev a agentúr zodpovedných za globálne vzdelávanie na národnej úrovni.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %