Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.03.2017 12:36

Veľkonočnú výstavu vytvorili klienti domovov sociálnych služieb


Inšpiráciu prinesú ručne vyrobené dekorácie s veľkonočnou i jarnou tematikou.


V priestoroch foyer Žilinského samosprávneho kraja začala 16. marca tradičná výstava Veľká noc v zariadeniach sociálnych služieb. Od 16. marca do 18. apríla ponúka 27 stánkov unikátne ručne vyrobené dekorácie s tematikou Veľkej noci.


„V našich priestoroch organizujeme počas roka vždy tri takéto jedinečné výstavy. Na jar je to veľkonočná, nasleduje jesenná a v decembri veľmi obľúbená vianočná výstava. Vďaka tomu, že väčšina výrobkov je predajná, návštevníci môžu zároveň priamo podporiť konkrétne domovy sociálnych služieb. Pomôžu im tak v rozvoji ich činnosti,“ uviedol počas prehliadky podpredseda ŽSK Jozef Štrba. Podľa jeho slov sa minulý rok podarilo takýmto spôsobom vyzbierať celkovo až 4 789 eur.

Ako ďalej informovala riaditeľka odboru sociálnych vecí ŽSK Marta Pauková, je dôležité dať klientom priestor podieľať sa na tvorbe výstavy. „Cítia sa vďaka tomu užitoční a nesmierne ich teší, keď vidia, že sa ich výrobky predávajú a je o ne záujem. Dekorácie vyrábajú počas tvorivých činností, ktoré sú súčasťou terapií v našich domovoch sociálnych služieb,“ dodala M. Pauková s tým, že pre návštevníkov boli 16. marca pripravené aj prezentácie pletenia korbáčov či výroby veľkonočných kraslíc špeciálnou technikou opletania, ktoré predviedli samotní klienti.

Unikátne ručne vyrobené dekorácie a ďalšie výrobky s veľkonočnou i jarnou tematikou budú v priestoroch Žilinského samosprávneho kraja vystavené počas pracovných dní od 8.  do 15. hodiny. Predaj výrobkov potrvá do konca marca.

 

Autor: (Lenka ZÁTEKOVÁ, hovorkyňa ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.09.2017
Tradičná župná výstava jesene je späť
Aj tento rok pripravili klienti domovov sociálnych služieb (DSS) v pôsobnosti Žilinskej župy tradičnú jesennú výstavu. Priestory foyer Žilinského samosprávneho kraja zaplnilo 27 vystavovateľov z 26 DSS, ktorí pre návštevníkov pripravili unikátne výrobky z dreva, skla, hliny, textilu či papiera.
viac
30.11.2017
Aj tento rok prichádza tradičná vianočná výstava
Vianočnú atmosféru prinesie od piatka 1. decembra obľúbená výstava domovov sociálnych služieb v Žilinskom kraji.
viac
20.03.2018
Veľká noc v zariadeniach sociálnych služieb
Výstava bude v dňoch od 21. do 28. marca 2018 priamo v priestoroch foyeru Úradu ŽSK. Pri otvorení v stredu sa uskutoční krátka ukážka zdobenia veľkonočných vajíčok.
viac
24.11.2023
Výstava Vianoce našimi rukami ponúkne výrobky zo zariadení sociálnych služieb
Včera bola na Úrade ŽSK slávnostne otvorená tradičná predajná výstava prác a výrobkov s vianočnou tematikou klientov zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %