Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.06.2017 11:45

Verejný rozhlas v žilinských mestských častiach prejde rekonštrukciou


Nový rozhlas prinesie občanom kvalitnejší prenos zvuku a lepšiu počuteľnosť aj v častiach a uliciach, kde pri existujúcom rozhlase občania upozorňovali na nedostatky.


Mesto Žilina s cieľom zvyšovania kvality poskytovaných služieb a informácií pokračuje aj v tomto roku s rekonštrukciou a inováciou mestských rozhlasov.


V priebehu tohto roka pribudne k existujúcemu a funkčnému bezdrôtovému rozhlasu v mestských častiach – Bytčica, Budatín, Rosinky, Trnové, Zádubnie a Žilinská Lehota bezdrôtový rozhlas v Bánovej, Brodne, Považskom Chlmci, Vraní a Závodí. V mestskej časti Závodie bude rozhlas občanom opäť k dispozícii po rokoch úplnej nefunkčnosti.

Mestský rozhlas využíva mesto prioritne na informovanie občanov v príslušných mestských častiach o skutočnostiach, ktoré sa týkajú najmä ich života, majetku, životného prostredia a kultúrneho a športového vyžitia. Okrem oznamov mesta, orgánov štátnej správy, distribútorov elektrickej energie a pod. môžu rozhlas použiť aj fyzické či právnické osoby, ktoré majú záujem informovať občanov, napr. o uskutočňovaní predajov, kultúrnych a športových akciách, smútočných oznamoch i ďalších informáciách.

Hlásateľov, ktorí v súčasnosti vyhlasujú oznamy v jednotlivých mestských častiach, mesto postupne nahradí hláseniami z centrálnej ústredne zriadenej v tomto roku na Mestskom úrade v Žiline, pričom aj hlásenia z centrálnej ústredne budú vyhlasované podľa potreby a v zmysle požiadaviek v pracovné dni ako aj počas sviatkov a víkendov.

Všetky podmienky pre hlásenia (Kto môže byť žiadateľ? Komu sa podáva žiadosť? Aký poplatok sa platí za vyhlásenie?) nájdete na webovej stránke mesta Žilina, v sekcii: Občan – Verejný rozhlas, kde sa nachádzajú aktualizované informácie.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Nitra si vezme takmer trojmiliónový úver, využije ho na investičné akcie
Úverové zdroje majú slúžiť na financovanie investičných akcií v jednotlivých mestských častiach.
viac
18.05.2017
Radnica začala s rekonštrukciou ciest a chodníkov
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa s príchodom jarného počasia púšťa do rekonštrukcie ciest a chodníkov. Nový asfalt dostanú tisícky metrov komunikácií v centre mesta aj v mestských častiach.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
22.02.2023
ÚHA chce spustiť súťaž na rekonštrukciu pamiatkovej rezervácie
Útvar hlavného architekta (ÚHA) v Žiline sa chce v roku 2023 pustiť do architektonickej súťaže na rekonštrukciu mestskej pamiatkovej rezervácie. Tvorí ju Mariánske námestie a priľahlých 21 ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %