Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.08.2017 11:00

Veriaci sa stretnú na trojdňovej odpustovej slávnosti


Ilustračná snímka.


Gréckokatolícki veriaci sa stretnú počas troch dní na odpustovej slávnosti na pútnickom mieste v Ľutine v okrese Sabinov. Program začína dnes večer a duchovné aktivity vyvrcholia v nedeľu 20. augusta slávnostnou svätou liturgiou.


  Ako informoval generálny vikár Prešovskej archieparchie Ľubomír Petrík, súčasťou odpustovej slávnosti Zosnutia Presvätej Bohorodičky v Ľutine bude dnes a v sobotu (18. a 19.8.) Púť mladých. Hlavným bodom programu Púte mladých bude archijerejská svätá liturgia, ktorá sa začne dnes o 19.30 h na Ľutinskej hore. Evanjelizačný program bude pokračovať aj v noci, o 23.00 h bude eucharistická adorácia.       

Zajtra - v sobotu - budú pokračovať duchovné aktivity mladých od 8.30 h. Popoludní o 15.00 h začne Korunkou Božieho milosrdenstva, samotná odpustová slávnosť s večernou archijerejskou svätou liturgiou sa bude konať v Bazilike minor od 18.00 h. Ďalšie duchovné aktivity budú pokračovať aj v noci, a to v Bazilike minor a jej areáli aj na Ľutinskej hore.

Odpustová slávnosť vyvrcholí v nedeľu o 10.00 h slávnostnou archijerejskou svätou liturgiou na Ľutinskej hore, ktorej hlavným slúžiacim bude prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak, slávnostným kazateľom bude emeritný eparchiálny biskup Parmskej eparchie John Kudrick. Svoju účasť prisľúbili aj niekoľkí ďalší biskupi.       

Počas všetkých troch dní bude možné sledovať archieparchiálnu odpustovú slávnosť v Ľutine aj prostredníctvom novej gréckokatolíckej televízie Logos na internetovom portáli www.logos.tv.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.08.2017
Slávnosť Hliny – Keramická Modra 2017
Umenie ľudových aj profesionálnych figuralistov je témou 9. ročníka medzinárodného podujatia pre odbornú verejnosť i milovníkov remesla a tradície. Osobitne sa venuje tvorbe národného umelca Ignáca Bizmayera, ktorý sa v tomto roku dožíva 95 rokov a stále tvorí z obyčajnej hliny krásu.
viac
08.07.2019
Levoča: Odpustovou svätou omšou vyvrcholila najstaršia slovenská púť
Slávnostnou odpustovou svätou omšou, ktorú celebroval poľský kardinál Stanislaw Rylko, v nedeľu vyvrcholila najväčšia a zároveň najstaršia púť na Slovensku na Mariánsku horu pri Levoči.
viac
05.08.2019
Stovky veriacich sa zúčastnili na 27. ročníku tradičnej rómskej púte
Na rómskej púti v Gaboltove sa v nedeľu zúčastnili stovky veriacich, prevažne z východného Slovenska. Hlavným posolstvom 27. ročníka púte bola podľa tajomníka Rady pre pastoráciu Rómov pri Konferencii biskupov Slovenska Petra Bešenyeiho výchova v rodine a predovšetkým postavenie matky a otca.
viac
07.07.2020
V Bratislave si pripomenuli Pamätný deň Slovákov žijúcich v zahraničí
Desiatky zahraničných Slovákov si spolu s predstaviteľmi štátnych orgánov a inštitúcií cez víkend v Bratislave pripomenuli Pamätný deň Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorý bol stanovený na 5. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %