Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.12.2016 10:30

Vianoce budú mať aj opustené psíky v popradskom útulku


Ilustračná snímka: (int).


Mesto Poprad pripravilo pre verejnosť aj v tomto roku tradičnú akciu venovanú podpore Mestského útulku pre túlavé a odchytené psy v Poprade.


Podujatie VIANOCE A OPUSTENÉ PSÍKY sa uskutoční v utorok 27. decembra od 14. do 17. hod., kedy budú v útulku vítaní všetci ľudia s dobrým srdcom, ktorí budú chcieť priniesť psíkom prekvapenia pod ich vianočný stromček a vziať ich na prechádzku.

Pre účastníkov podujatia bude zabezpečený stan s teplým čajom a vianočným občerstvením, na príjazdovej komunikácii bude organizáciu dopravy zabezpečovať mestská polícia.

V súčasnosti je v útulku 27 psov a v dočasných opaterách ďalších 17 psov. „Do 20. decembra 2016 prijal útulok spolu 172 psíkov. Až 91 psíkom sme našli nový domov, ďalších 37 zatúlaných psíkov sme pomohli vrátiť majiteľom,“ vyratúva vedúci útulku Peter Greňa. Okrem samotných psíkov sa v útulku počas uplynulého roka venovali aj nevyhnutnej údržbe. „Ešte v apríli bolo vymenených 18 búd na konci životnosti za nové, zateplené búdy, ktoré vyrobili pracovníci odboru servisných činností MsÚ v Poprade. V útulku bol zrealizovaný nový vstup pre návštevníkov, opravené koterce, doplnili sa chýbajúce odkvapové rúry, šesť kotercov sa podarilo vymaľovať,“ doplnila Iveta Borňáková z MsÚ v Poprade.

S veľkým úspechom sa stretla júlová akcia “Namaľuj si svojho psíka”, počas ktorej na plote útulku pribudlo 28 malieb malých i veľkých psíkov od výmyslu sveta, ktoré nakreslili deti so svojimi rodičmi.

Počas roka spolupracoval útulok s viacerými partnermi, vďaka ktorým sa podarilo sponzorsky zabezpečiť potravu a rôzne doplnky pre kynológiu.

Bližšie podrobnosti o jednotlivých obyvateľoch útulku ako aj detaily možností ich adopcie nájdu záujemcovia na webových stránkach mesta Poprad a na facebookovom profile útulku.

Mestský útulok pre psy v Poprade prevzalo do svojej správy mesto Poprad ako súčasť komplexnej koncepcie chovu psov v meste od 1. 9. 2015. Samospráva zároveň vyhlásila dobrovoľnú finančnú zbierku na spolufinancovanie nákladov spojených s prevádzkovaním útulku. Prostredníctvom vyškolených pracovníkov mestskej polície mesto tiež zriadilo aj odchytovú službu.

 

Autor: (poprad.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2021
V popradskom útulku je 21 psov, niektoré čakajú na majiteľa aj 5 rokov
V mestskom útulku v Poprade je momentálne 21 psov, jeho celková kapacita je 27 miest. Uviedol to pre TASR vedúci útulku Peter Greňa s tým, že ľudia uprednostňujú väčšinou menších psov vhodných do bytov, takže vzrastovo väčší a starší majú problém nájsť si nového majiteľa.
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
01.10.2021
Košice majú licenciu na odchyt túlavých zvierat, MsP doposiaľ odchytila 47 psov
Mesto Košice minulý mesiac dostalo od Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR povolenie na zabezpečovanie odchytu túlavých zvierat. Na území mesta sa o túto činnosť starajú vyškolení príslušníci mestskej polície (MsP).
viac
20.01.2022
Mestský útulok v Poprade prejde výraznou zmenou
Mesto Poprad plánuje v tomto roku zvýšenie kapacity mestského útulku vybudovaním 30 nových, väčších a moderných kotercov a 4 oplotených výbehov, čím chce psíkom zabezpečiť voľnosť pohybu a sociálny kontakt s verejnosťou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %