Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.11.2017 01:47

Vianočná kvapka krvi na pomoc chorým deťom sa blíži


Ilustračná snímka: (int).


Obľúbená predvianočná akcia „Vianočná 1000 a 1 kvapka krvi deťom pre život“ sa bude tento rok konať už po desiatykrát. Všetci tí, ktorí by radi pomohli chorým deťom, môžu prísť darovať krv už tradične prvý decembrový piatok v Primaciálnom paláci.


Podujatie organizuje občianske združenie Deťom pre život pod záštitou hlavného mesta SR Bratislavy a v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR.

Tradičné charitatívne podujatie sa bude konať 1. decembra 2017 v Mezaníne Primaciálneho paláca od 8. do 12. hodiny. „Som veľmi rád, že hlavné mesto sa môže zapojiť do tejto obľúbenej charitatívnej akcie, ktorej sa každoročne účastní množstvo ľudí s cieľom pomôcť deťom, ktoré to potrebujú. Všetkých týmto srdečne pozývam, aby prišli a darovali krv pre dobrú vec,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Neoddeliteľnou súčasťou bratislavskej Vianočnej kvapky krvi je aj dražba dresov hokejistov bratislavského Slovana. Tento rok bude možné vydražiť aj autentický dres č. 12 mladého slovenského reprezentanta a hráča HC Slovan Bratislava Borisa Sádeckého. V tomto drese odohral Boris aj zápas dňa 25. 10. proti Lokomotivu Jaroslavl a dal v ňom nezabudnuteľný gól na 2:2, ktorý obletel doslova celý svet a ašpiruje na najkrajší gól sezóny.

Tento rok bude veľkou novinkou aj možnosť stať sa držiteľom cyklistického dresu s podpisom trojnásobného majstra sveta Petra Sagana. Dražba končí 30. 11. o 20. hodine. 
Dresy budú úspešným dražiteľom odovzdané priamo na Vianočnej 1000 a 1 kvapke krvi deťom pre život 1. 12. 2017.




Do dražby je možné sa zapojiť na webovom portáli http://www.drazba.detomprezivot.sk/. Výťažok z dražby je určený na podporu detských onkologických pacientov a pre ich rodiny, na individuálnu pomoc a na projekt celoročnej prevádzky Auta pre deti. Súčasťou bola aj dražba, ktorá je už ukončená, pričom sa dražili dresy v limitovanej sérii SK Slovan Bratislava.

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2017
Vianočná električka sa premenila na Perníkovú chalúpku
Dopravný podnik Bratislava už po 7-krát vypravil do ulíc historického centra Bratislavy Vianočnú električku. Sezónu zahájila Mikulášskou jazdou 6. decembra 2017 a previezť sa ňou budete môcť až do 30. decembra 2017. Pre všetkých bude jazdiť zadarmo.
viac
12.12.2019
Darujte krv počas najkrajších sviatkov v roku
Jubilejný 10. spoločný výjazdový odber krvi na Trenčianskej župe s prívlastkom vianočný sa uskutoční v priestoroch krajského úradu v stredu 18. decembra 2019. Verejnosť už tradične môže vzácnu červenú tekutinu darovať aj jednej z troch župných nemocníc.
viac
19.10.2020
V pondelok sa začal 26. ročník kampane Študentská kvapka krvi
V pondelok sa začal 26. ročník kampane Študentská kvapka krvi, a to napriek pandémii nového koronavírusu. Potrvá päť týždňov, do 20. novembra. Informovala o tom programová koordinátorka Slovenského Červeného kríža (SČK) Silvia Kostelná.
viac
05.08.2023
Na Úrade PSK sa bude darovať krv
Verejnosť môže darovať krv aj na Úrade Prešovského samosprávneho kraja. Prešovská krajská samospráva pripravuje Kvapku krvi s Národnou transfúznou službou SR. Naplánovaná je na stredu 23. augusta dopoludnia. Na odber krvi je potrebné sa vopred prihlásiť cez registračný formulár.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %