Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
15.12.2016 12:19

Vianočné trhy zaplnia námestia v celom regióne!


Pozvánka.


K reťazi vianočných trhov v Bratislavskom kraji sa tento víkend pridajú Vianočné trhy v Rusovciach, v Bratislave v Starej tržnici, Pezinku, Dunajskej Lužnej, Slovenskom Grobe, Hrubej Borši, Moste pri Bratislave a Malackách.


A nie sú to len horúce dobroty, ktorými vianočné trhy lákajú. Sprievodné akcie od výmyslu sveta ponúka podujatie Advent na mlyne v Doľanoch, Vianočná Malá vínna ulička v Pezinku, Vianočné zastavenie v Modre, v Šenkviciach to budú Vianočné pastorále, Vianočný koncert v Bernolákove, dokonca i Hasičská kapustnica v Stupave.

„Tento víkend bude patriť nielen Adventu, ale aj tradíciám a hudbe. Podujatia so sviatočnou atmosférou ovládnu celý región, a tak vianočnú náladu pochytíte všade,“ vyjadril sa výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Vianočné trhy sprevádzané kultúrnym programom nájdete od piatka do 23. decembra v Rusovciach. Na slávnostnom otvorení v piatok vystúpi dokonca aj legendárny Peter Nagy.

Špeciálne sobotňajšie vydanie Dobrého trhu, ktoré okrem kvalitných produktov, krásnych darčekov a skvelého jedla prinesie mnoho neopakovateľných zážitkov a najmä dobrosrdečnosti nájdete v bratislavskej Starej tržnici v čase od 17. do 20. hodiny.

Nedeľňajší Advent na Mlyne v Doľanoch medzi 14. - 18. hodinou poteší kultúrnym programom a trhmi so sviatočnými dobrotami.

V Pezinku na Radničnom námestí nájdete tento víkend od piatka do nedele Vianočné trhy. Okrem nich si môžete odskočiť na podujatie Vianočná Malá vínna ulička v sobotu 17. decembra od 17. do 23. hodiny a ochutnať mladé vínka od miestnych vinárov, varené vínko, domáce pagáče, lokše, či kapustnicu. Pre milovníkov sladkostí bude možnosť ochutnávky a kúpy cukroviniek.

Od piatka do soboty bude Modra rozvoniavať domácimi koláčmi. Dobročinnosť tu bude vítaná na Mestských vianočných trhoch na nádvorí historickej radnice, ktoré budú spojené s tradičnou zbierkou koláčov.

V piatok 16. decembra Vianočné trhy v Malackách potešia príjemnou atmosférou a kultúrnym programom, nasledujúci deň trhy nájdete v Moste pri Bratislave a v Slovenskom Grobe, kde privítajú sviatočne naladených návštevníkov počas celého dňa. V ten istý deň sa bude na Vianočných trhoch v Hrubej Borši variť aj obecná kapustnica.

Hasičská kapustnica sa bude pripravovať v rovnaký deň v Stupave oproti mestskému úradu od 13. do 16. hodiny.

Viac informácií nájdete na www.gob.sk

 

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2017
Čo prinesie prvý adventný víkend v regióne
Prvý decembrový víkend v Bratislavskom regióne ovládnu podujatia so sviatočnou atmosférou.
viac
08.12.2017
Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí
Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.
viac
15.12.2018
Vianočné trhy v Malackách sa začínajú už dnes
Adventné Malacky 2018 pokračujú tradičnými vianočnými trhmi, ktoré sa začínajú dnes 15. decembra v centre mesta na Mierovom námestí a potrvajú do soboty 22. decembra.
viac
25.10.2022
Do hlavného mesta sa tento rok vrátia tradičné vianočné trhy
Do Bratislavy sa tento rok po pandemickej prestávke opäť vrátia tradičné vianočné trhy. Konať sa majú od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Informuje o tom Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) na webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %