Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.11.2018 04:10

Vianočnú dedinu otvárame už v piatok


Vianočná dedina vo Zvolene


Koncom novembra sa Zvolenčania začínajú tešiť na pripravovanú Vianočnú dedinu. Už posledné tri týždne pracovníci mesta postupne rozkladajú stánky, zdobia ich čečinou a svetielkami. Prvé punčové stánky už lákajú okoloidúcich a nová zvonička šťastia zvoláva ľudí zďaleka.


Pre zamestnancov úradu je toto obdobia spojené s množstvom práce. Okrem toho, že sa musia pripraviť na zimu po technickej stránke, v plnom prúde sú aj prípravy na advent v podobe osláv a kultúrnych podujatí.

Tento rok sa Vianočná dedina otvára už 30. novembra. „Otvorenie bude spojené s koncertom Katky Koščovej, ktorá svoje vianočné CD predstavila vo Zvolene už viackrát. Aj pre pozitívne reakcie sa vracia na zvolenské pódium opäť, tentoraz priamo do srdca vianočnej dediny,“ hovorí Daniel Axmann zo Zvolenského kultúrneho centra. Ak počasie dopraje, v tento deň by sa mala otvoriť aj ľadová plocha v centre. Termín je zatiaľ otázny, pretože skutočná zima si tento rok dala načas. V dedine sa uskutoční ešte niekoľko koncertov – Arpy Farkaš & band, Pacipacifik, Brillant orchester Milana Olšiaka, Zvolenskí vrchári, kapela mestských policajtov Police team a nesmú chýbať žiaci a absolventi základných umeleckých škôl – HTŠ, ZUŠ Nádvorná a ZUŠ Očová (zahrajú v kostole) a swingové trio Sweet little chicks. Vyvrcholením bude koncert známej slovenskej kapely Polemic, ktorý určite zahreje srdcia aj telá všetkých prítomných.

Kostoly sa rozozvučia melódiami

„Minulý rok sa veľmi osvedčili adventné koncerty v kostoloch sv. Trojice a sv. Alžbety. Na túto tradíciu by sme radi nadviazali opäť,“ hovorí Juliana Kochlicová Ištóková, riaditeľka Zvolenského kultúrneho centra a dodáva: „Ponuka bude naozaj pestrá, vystúpia (v poradí) Nebeská muzika, detský spevácky zbor Štvorlístok, Katka Feldeková s kapelou a Mucha Quartet.“ Adventný program dopĺňajú tradičné podujatia ako Mikuláš spojený s rozsvietením stromčeka, rozprávkou od Divadla Zelienka a Behom 50-tich Mikulášov. „Chceme hlavne potešiť deti, takže bude ešte jedna rozprávka, a to Betlehemský príbeh v podaní domáceho Divadla Zelienka,“ hovorí Kochlicová Ištóková a dopĺňa, „Vianoce sú hlavne o spoločne strávenom čase v kruhu rodiny, a ja verím, že príležitosť na takéto stretnutia dáva aj naša Vianočná dedina.“

Autor: -eh-


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.11.2016
Do vianočnej dedinky na zámku Schloss Hof premáva autobus
Tento víkend otvorili Vianočnú dedinku na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy. Tradičné vianočné trhy budú sprístupnené každý víkend až do 18. decembra denne od 10. do 19. hodiny.
viac
05.03.2018
Samospráva má spájať rôznych ľudí, ktorí žijú na jej území
Samospráva má spájať, ako sa to dá, ukáže benefičný koncert pre lepšie vzťahy. Stretnú sa rómski umelci s policajtmi, študentmi strednej školy a divákov čakajú mnohé ďalšie prekvapenia.
viac
30.11.2019
Námestie vo Zvolene sa premení na Vianočnú dedinu
Voňavé varené vínko, stovky svetielok, príjemná hudba a kopa priateľov. Podobné obrazy bude možné vídať na zvolenskom námestí oddnes počas celého predvianočného obdobia.
viac
18.10.2023
Mesto pripravuje Vianočnú dedinu, vyhlásilo súťaž na prenájom stánkov
Mesto Zvolen opäť pripravuje pre svojich obyvateľov tradičnú Vianočnú dedinu. V súčasnosti vyhlásilo súťaž na prenájom predajných stánkov na námestí. Vyplýva to z oznámenia, ktoré zverejňuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %