Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.12.2018 11:55

Vianočný príhovor predsedu ZMOS


Ilustračná snímka


Každá sviečka, ktorá rozžiari náš adventný veniec, nám ukazuje, ako sa blížime k najkrajším sviatkom v roku. Žijeme v uponáhľanej dobe, keď nám povinnosti a úlohy stále viac odkrajujú z času, ktorý by sme chceli stráviť s priateľmi a blízkymi.


Voľné chvíle v rodinnom kruhu sú preto pre každého z nás tým najcennejším darom. Dovoľte mi, aby som Vám zaželal príjemné prežitie vianočných sviatkov naplnených láskou, radosťou a pokojom.

Veľmi dobre vieme, že Vianoce sa nehodnotia počtom darčekov, ale tým, ako sa dokážeme podeliť o rodinnú pohodu, harmóniu a čas, ktorý prežijeme v čarovnej atmosfére sviatkov s najbližšími. Štedrosť je aj o odpustení, úprimnom poďakovaní a pokore. O tom, aby sme sa pristavili pri hodnotách, tradíciách a spomienke na tých, ktorí s nami nemôžu zasadnúť k štedrovečernému stolu, a o tom, aby sme získali silu rozpoznávať, čo je skutočne dôležité od toho, čo je nevyhnutné, alebo aj nepodstatné. Aby sme cez Vianoce, ale aj po nich mali srdcia otvorené porozumeniu, odpúšťaniu, pomoci aj pochvale.

K vianočným sviatkom Vám prajem, aby ste ich pre svojich najbližších pripravili presne také výnimočné a čarovné, ako si ich uchovávate v spomienkach zo svojho detstva. Z obdobia, keď nám rodičia a starí rodičia dopriali výnimočnosť a jedinečnosť každého momentu, každej chvíle od začiatku adventu, spoločnú štedrú večeru, trblietajúci sa vianočný stromček, rozvoniavajúcu kapustnicu, až po dychtivé čakanie na polnočnú omšu či večernú prechádzku po zasnežených uliciach zahalených v sviatočnom tichu.

Rok, ktorý sa o pár dní skončí nebol jednoduchý, ale náročný. Zvládli sme ho a čaká nás ďalšie obdobie, ktoré verím, že bude etapou nových úspechov opretých o pevné zdravie, pozitívnu energiu a úprimnú snahu naďalej meniť veci v miestnej územnej samospráve k lepšiemu. 

 

 

 

Autor: Michal Sýkora, predseda ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2016
Silná samospráva – pilier stabilnej spoločnosti
V bratislavskej Inchebe dnes o 13. hodine začal 27. snem Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
12.12.2016
Dobrovoľníci navaria bezdomovcom kompletné Štedrovečerné menu
Liptovskomikulášski bezdomovci si v utorok 20. decembra vychutnajú pravý sviatočný obed. Dobrovoľníci v týchto dňoch pripravujú všetko tak, aby mohli aj ľudia bez prístrešia osláviť prichádzajúce vianočné sviatky.
viac
18.01.2017
Pravoslávni veriaci si dnes pripomínajú druhý Štedrý večer
Pravoslávni veriaci v Osadnom v Sninskom okrese si dnes pripomínajú druhý Štedrý večer. Pri tejto príležitosti zasadli obyvatelia obce spoločne za jeden stôl.
viac
09.08.2018
Samosprávu čakajú zmeny vo verejnom obstarávaní
Príhovor predsedu Úradu pre verejné obstarávanie členom Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %