Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.12.2017 02:34

Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí


Pozvánka.


Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.


V piatok (8. 12.) príde Mikuláš potešiť deti do Ružinova a v sobotu do Ružinova, Podunajských Biskupíc a Svätého Jura. Cez víkend prinesú Vianočné trhy tradície sviatkov pokoja okrem centra hlavého mesta aj do Rače, Lamača, Svätého Jura, Senca, Sološnice a Malaciek. V Doľanoch sa predstaví 10. Ompitálsky jarmok. Od piatka do nedele nájdete v Stupave Župné Vianoce.

„Čakanie na najkrajšie sviatky v roku obyvateľom spestria aj okolité obce. Aj tento víkend si z ponuky podujatí každý vyberie program podľa svojho gusta, a určite nebude ľutovať. Obľúbená súťaž Objavuj poklady bratislavského regiónu vyvrcholí tento utorok. Hľadači tak majú posledné dni na to, aby nazbierali čo najviac pokladov,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Čaká nás posledný týždeň spolu s hrou Objavuj poklady bratislavského regiónu. Ešte stále máte čas zapojiť sa do hry prostredníctvom mobilnej aplikácie Bratislava Region, hľadať 120 odkrytých pokladov a hrať o skvelé ceny. Hra „Objavuj poklady Bratislavského regiónu“ už po šiestykrát odhalí dnes ďalších 20 miest. Každá z lokalít obsahuje svoj poklad s určitým počtom bodov podľa náročnosti dostupnosti. Pátrači s najvyšším počtom dosiahnutých bodov budú odmenení jednou z hlavných cien a to už 12. 12. 2017.

Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby v Bratislave otvára svoje brány už po 12-ty raz a pozýva spevácke zbory do historického vianočne vyzdobeného centra Bratislavy. Od 7. 12. do 10. 12. si tak môžete vypočuť adventnú hudbu na Hviezdoslavovom námestí, Františkánskom námestí a v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.

Od 6. 12. nájdete na Mierovom námestí Adventné Malacky. Vianočné trhy nájdete cez víkend aj v Sološnici. Vianočné trhy v Senci sa budú tento rok konať od 6. do 20. 12.

Tradičné ľudové výrobky a ručné práce nájdete na 10. Ompitálskom jarmoku v Doľanoch 9. 12. od 10. do 18. hodiny.

 

Atmosféru vianočných trhov s vôňou tradičných oblátok, medovníkov, vareného vína a všetkého, čo k tomu patrí nájdete od dnes do 10. 12. na Župných Vianociach v Stupave. V rámci programu sú okrem trhov pripravené rôzne vystúpenia, svätá omša, adventný koncert, výstava a mnoho iného.

 

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Autor: (brt)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
Prvý adventný víkend v regióne
Deň otvorených pivníc predstaví už po šestnásty raz vína z Malých Karpát, Vianočné trhy ovládnu námestia v Bratislave, Častej či v Senci.
viac
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
25.08.2017
Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom
Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho obyvateľom i návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.
viac
22.09.2017
Víkend hodov a vinobraní v bratislavskom regióne
Župná jeseň opäť ponúkne víkend naplnený slávnosťami a gastronomickými pôžitkami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %