Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.07.2016 04:05

Víkend v kaštieli bude žiť grófkou Žofiou


Hrad Krásna Hôrka.


Slovenské národné múzeum (SNM) – Múzeum v Betliari ponúka počas nadchádzajúceho víkendu v Andrássyovskom kaštieli bohatý program.


V rámci sprievodných podujatí výstavy Žofia – Pani Krásnej Hôrky sa v piatok (22. 7.) o 17. hod. uskutoční prednáška historičky Historického ústavu Slovenskej akadémie vied Tünde Lengyelovej pod názvom Žena na hrade v 17. a 18. storočí. V sobotu (23. 7.) múzeum usporiada v poradí tretí Andrássyovský piknik v historických kostýmoch, pri dobrej hudbe na lúke pred fontánou.       

„Návštevníci budú mať možnosť ochutnať tradičné uhorkové sendviče s kuracími nugetkami a dobré víno od vinára z nášho regiónu a spojiť piknik s návštevou kaštieľa a výstavy Žofia – Pani Krásnej Hôrky nielen počas bežných otváracích hodín, ale aj večer o 19:30 hod. v sprievode lektora v historickom kostýme,“ informovala kultúrno-propagačná manažérka SNM – Múzea Betliar Judita Krajčiová.       

Tohto roku sa tradičný Andrássyovský piknik koná pri príležitosti obnovy unikátneho vodopádu nad rybníkom. „Vodopád obnovuje múzeum prostredníctvom O. Z. Andoras s finančnou podporou Nadácie VÚB Banky,“ dodala Krajčiová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2017
Návštevníci kaštieľa môžu zažiť piknik na anglickom trávniku
Piknik podľa vzoru aristokratických zvykov na anglickom trávniku, aký poznala v minulosti európska smotánka, môžu zažiť návštevníci v sobotu 15. júla o 14. hodine na lúke pred kaštieľom v Betliari.
viac
25.06.2021
V skanzene ukážu ovčiarske tradície regiónu Liptov
Ovčiarske tradície regiónu Liptov priblíži špeciálny nedeľňajší (27. 6.) program v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline.
viac
06.08.2022
Po trojročnej prestávke sa v Stropkove koná obľúbený jarmok
Najvýznamnejšie kultúrno-spoločenské podujatie v regióne organizujú po troch rokoch a verejnosť je plná očakávania, čo prinesú najbližšie tri jarmočné dni.
viac
26.07.2023
Piknik na hrade oživí pánske kluby a dámske spolky 19. storočia
V areáli mestského hradného komplexu v Kremnici sa v sobotu (29. 7.) uskutoční tradičný letný piknik na hrade, ktorý Národná banka Slovenska (NBS) Múzeum mincí a medailí organizuje už vyše desaťročia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %