Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.02.2019 08:35

Víkendový skibus 4x4 vozí lyžiarov zo Šalgotarjánu cez Lučenec až na Horehronie


Ilustračný výrez plygátu


Už štyri víkendy sa lyžiari a snoubordisti z maďarského Šalgotarjánu môžu lyžovať v štyroch lyžiarskych strediskách na Slovensku vďaka víkendovému skibusu 4x4, ktorý prepája 4 regióny so 4 lyžiarskymi strediskami.


Od soboty 19. januára premáva každú sobotu a nedeľu skibus, ktorý ráno o 7:00 hodine vyráža z maďarského Šalgotarjánu a pokračuje cez Fiľakovo, Lučenec, Lovinobaňu, Ski centrum Košútka, Hriňovú, Mýto Ski Centrum, Skiresort Tále až na južnú stranu Chopku do lyžiarskeho strediska Jasná. Lyžiari a snoubordisti si môžu vybrať jedno zo 4 lyžiarskych stredísk, ktoré je na trase skibusu a stráviť tak deň na zjazdovkách. Každý, kto sa skibusom do lyžiarskeho strediska odvezie, získa zľavu na celodenný skipas v rozmedzí od 10% do 25%.

Motivovať ľudí, aby nejazdili svojimi autami, ale využili bezpečnejšiu a ekologickejšiu dopravu autobusom sa snažia aj lyžiarske strediská. Ski Centrum Mýto darovalo 8 celodenných skipasov pre lyžiarov, ktorí sa zapojili do facebookovej súťaže a mohli tak celý deň lyžovať zadarmo. Súťaže o skipasy budú pokračovať, pretože ďalšie do súťaže venovalo aj lyžiarske stredisko Košútka. Informácie o súťaži, ktorá bude prebiehať až do 24. marca, nájdu lyžiari na facebookovom profile oblastnej organizácie cestovného ruchu Horehronie.

„Sme veľmi radi že sa nám podarilo spustiť cezhraničný projekt skibus 4x4 a prepojiť tak maďarsky región so slovenskými regiónmi Novohrad, Podpoľanie a Horehronie. Aj takýto krok pomôže k zvýšenie počtu turistov, ktorí do Banskobystrického kraja prídu. Jazda skibusom 4x4 je pre turistov bezpečnejšia a ekologickejšia voľba“, povedal predseda BBSK Ján Lunter. Ako ďalej predseda BBSK uviedol, využitie takejto hromadnej dopravy má pozitívny vplyv nielen na životné prostredie ale taktiež sa zredukuje počet áut na cestách a parkoviská pri lyžiarskych strediskách nebudú preplnené. Okrem toho je to bezpečnejšia alternatíva cestovania hlavne počas zimy a pre mnohých turistov aj ekonomicky výhodnejšia možnosť.

V nadchádzajúcom období jarných prázdnin víkendový skibus 4x4 určite využijú nie len lyžiari z maďarského Šalgotarjánu, ale aj obyvatelia okresu Lučenec. Skibus 4x4 má zastávky v tomto okrese vo Fiľakove, Lučenci a Lovinobani. Ďalšia zastávka je už v regióne Podpoľanie, v Hriňovej, kde tiež môžu lyžiari nastúpiť, aby sa zaviezli za lyžovačkou na Horehroní.

Všetky potrebné informácie k trasám, časom odchodov ako aj cene lístka záujemcovia nájdu na weboch oblastných organizácií cestovného ruchu Horehronie a Novohrad a Podpoľanie: www.horehronie.net a www.tournovohrad.sk

Autor: (ts-OOCR región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2018
Deti zo znevýhodneného prostredia dostanú šancu na lepšiu budúcnosť
Samospráva Fiľakova požiadala o regionálny príspevok vo výške 100-tisíc eur z Akčného plánu rozvoja okresu Lučenec. Tie chce investovať do spustenia inkluzívneho vzdelávania v Základnej škole Lajosa Mocsáryho, v ktorej 96 percent žiakov pochádza z marginalizovaných komunít.
viac
15.01.2019
Maďarský Salgótarján a lyžiarske strediská v BBSK prepojí víkendový skibus
Štyri regióny Novohrad, Podpoľanie, Horehronie a maďarský Salgótarján prepojí s lyžiarskymi strediskami v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) už počas tohtoročnej zimnej sezóny skibus 4x4. TASR o tom v utorok informoval tím Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.
viac
25.06.2019
Samospráva chce zriadiť stredisko sociálnych služieb
Vytvorenie strediska sociálnych služieb je jedným z investičných zámerov samosprávy Lučenca. Uchádza o dotáciu vo výške viac ako 1,8 milióna eur z výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu. V prípade úspechu bude samospráva projekt spolufinancovať sumou viac ako 96-tis. eur.
viac
15.06.2021
Príjemný rodinný víkend vo fiľakovskom parku
Samospráva Fiľakova sa po prvýkrát zapojí do celoslovenskej iniciatívy s názvom Víkend otvorených parkov a záhrad. V spolupráci s neziskovou organizáciou Národný Trust pripravuje rodinné podujatie s prednáškami i piknikom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %