Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.06.2018 01:15

Víťazom športových hier detí z detských domovov sa stal domov Necpaly


Ilustračná snímka, zdroj: samorin.sk


Víťazom 28. ročníka športových hier detí z detských domovov, ktoré sa v atletických disciplínach uskutočnili v Šamoríne-Čilistove na atletickom štadióne v x-Bionic areáli, sa stal detský domov Necpaly.


Približne 400 detí z detských domovov z celého Slovenska sa tam zúčastnilo viacerých disciplín. V celoslovenskom kole súťažilo celkovo 650 detí z 52 detských domovov. Celoslovenské športové loptové hry sa uskutočnili už dávnejšie a v Čilistove boli v týchto dňoch na programe už len atletické disciplíny. Deti boli rozdelené do štyroch kategórií podľa veku.       

Podujatie zorganizovali pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera s podporou občianskeho združenia Úsmev ako dar a sponzora Nestlé Slovensko.       

Ako uviedla Mária Soboličová z OZ Úsmev ako dar, športové hry vyvrcholili vyhodnotením najlepších športovcov a odovzdaním Putovného pohára ministra práce. „Sme veľmi radi, že sa nám opäť podarilo dospieť k spoločnej dohode so športovým rezortom v Čilistove. Deti si tu môžu vyskúšať, aké je to byť v koži profesionálneho športovca," dodala Soboličová.       

Hlavným cieľom majstrovstiev je podľa jej slov motivovať deti zo znevýhodnených sociálnych podmienok k aktivitám podnecujúcim húževnatosť, odhodlanie a vytrvalosť. "Tieto vlastnosti potrebné pre praktický život pritom často u detí z detských domovov chýbajú. Potenciál našich detí je veľmi veľký, len si potrebujú začať veriť a vážiť si samých seba,“ dodala Soboličová.       

Najlepší mladí športovci budú reprezentovať Slovensko na Medzinárodných športových hrách detí z detských domovov, ktoré sa uskutočnia v Českej republike 22. až 24. júna za účasti súťažiacich z Českej republiky, Slovenska, Maďarska, Rumunska a Poľska.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2017
Detské jasle v pôsobnosti mesta majú stále voľné kapacity
Kapacita detských jaslí v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina nie je k dnešnému dňu naplnená a rodičia, prípadne zákonní zástupcovia majú stále možnosť prihlásiť dieťa od dovŕšenia jedného roka do troch rokov veku do jaslí. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
viac
08.06.2018
Pozvánka na 28. ročník športových hier detí z detských domovov
Tento rok sa finále v atletických disciplínach Športových majstrovstiev detí z detských domovov - Športové majstrovstvá s Nestlé, bude opäť konať v Čilistove (Šamorín). Deti sa tu súťažne stretnú v dňoch 13 .- 14. 6. 2018 v areáli športového rezortu Element resort.
viac
13.08.2018
Počas výskumu na štvrtom hradnom nádvorí objavili detské kostry
Jediné nádvorie, ktoré ešte nesprístupnili návštevníkom hradu Ľubovňa, je tzv. štvrté nádvorie nachádzajúce sa pod Gotickým palácom. V súčasnosti na ňom realizujú archeologický výskum z dôvodu, aby ho neskôr mohli ukázať verejnosti.
viac
02.06.2021
Newsletter ZMOS k detským ihriskám
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti aktuálny newsletter, v ktorom sa sústredilo na problematiku detských ihrísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %