Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.10.2017 03:52

Víťazstvo si zo župnej olympiády odniesli dúbravskí seniori


Súťažiaci museli zdolať sedem disciplín - štafetovú chôdzu, hod šípkami na terč, hod loptičkou na cieľ, florbalovú streľbu, chôdzu s loptičkou na lyžičke cez prekážky, hlavolam a súťaž v znalostiach prvej pomoci.


Seniori z bratislavskej župy sa počas posledného septembrového víkendu stretli v Domove sociálnych služieb a rehabilitačnom stredisku ROSA na Patrónke v Bratislave. Dôvodom bol už siedmy ročník Župnej olympiády seniorov 2017.


Organizátorom bol už tradične Bratislavský samosprávny kraj. Tento rok o putovný pohár predsedu BSK súťažilo 12 seniorských tímov z celého kraja, a to z klubov pre seniorov, zariadení pre seniorov a domovov sociálnych služieb. Na olympiáde nechýbalo ani družstvo zo spriateleného regiónu z Maďarska, z okolia Mosonmagyaróváru, ktoré v minulom roku vyhralo hlavnú cenu - putovný pohár.

Aj tento rok seniorov čakalo sedem disciplín - štafetová chôdza, hod šípkami na terč, hod loptičkou na cieľ, florbalová streľba, chôdza s loptičkou na lyžičke cez prekážky, hlavolam ako aj súťaž v znalostiach prvej pomoci. Atmosféra bola výborná, seniori si užili aj tancovačku či ľudové pesničky, s ktorými sa predstavila seniorská kapela Radovanka z DSSaZpS v Rači.

Víťazom Župnej olympiády seniorov 2017 sa stalo družstvo z MČ Bratislava-Dúbravka, ocenený bol však každý účastník olympiády. Najchutnejší župný koláčik napiekli a zároveň priniesli na olympiádu ako „štartovné“ seniori z partnerskej organizácie z Maďarska a vyhrali tak tradičnú súťaž o „Najlepší župný koláčik“. Najkrajší župný koláč zas pripravili seniorky z Domova seniorov v bratislavskom Lamači.

 

 

Na podujatí vypomáhalo 26 dobrovoľníkov – študentov Strednej zdravotníckej školy na Záhradníckej ulici, Strednej zdravotníckej školy na Strečianskej ulici v Bratislave a 6 dobrovoľníkov seniorov z Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku v Bratislave. Súťažiaci, ale aj hostia si mohli medzi jednotlivými disciplínami dať zmerať glykémiu alebo dať si vyčistiť okuliare študentmi zo Strednej zdravotníckej školy na  Záhradníckej ulici.

„Veľmi ma teší, že sa nám darí pre seniorov vytvárať podmienky na to, aby prežili aktívnu starobu, o čo sa chceme usilovať aj v nasledujúcom období,“ uviedla podpredsedníčka BSK Gabriella Németh.

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2017
208. výročie obliehania Bratislavy Napoleonom
Podujatím s názvom „Ubránili sme sa“ si Bratislavský samosprávny kraj pripomenie 208. výročie obliehania Bratislavy Napoleónom v dňoch 19. - 21. mája 2017 v Sade Janka Kráľa a na Tyršovom nábreží v Petržalke.
viac
17.05.2017
Ružinovčania si v sobotu zašportujú a ocenia najlepších športovcov
Sobota (13. 5. 2017) sa ponesie v Ružinove v znamení športu. Cez deň je obyvateľov mestskej časti pripravený športový program, ktorý vyvrcholí športovým galavečerom v Dome kultúry Ružinov o 19:00 hod.
viac
03.08.2017
Počas horúčav ponúkne župa útočisko pre starších
Bratislavský samosprávny kraj dočasne sprístupní seniorom svoju veľkú klimatizovanú rokovaciu miestnosť na Sabinovskej ulici č. 16. Dôvodom sú vydané výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu pre najbližšie dni.
viac
17.09.2018
Levickí seniori súťažili na olympiáde
V utorok 11. septembra 2018 sa v priestoroch mestského športového areálu stretli všetci aktívni seniori z mesta, aby si spoločne zmerali sily na 3. ročníku Športovej olympiády seniorov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %