Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.05.2019 07:38

Vláda: Na okres Trebišov vyčlenila 1,25 milióna eur


Na snímke členovia vlády SR počas výjazdového rokovania vlády SR v Trebišove. FOTO TASR - Roman Hanc


Vláda počas svojho stredajšieho výjazdového rokovania v Trebišove 1,25 milióna eur. Ide o prostriedky z rozpočtovej rezervy, respektíve zo zdrojov kapitoly Všeobecná pokladničná správa, a to pre okres Trebišov, ktorý patrí medzi najmenej rozvinuté.


Regionálny príspevok má byť uvoľnený do 30. júna.       

Pôvodne plánovaná suma jeden milión eur bola na základe požiadaviek na rokovaní zvýšená o 250.000 eur. Ako spresnil podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši (Smer-SD), z toho 130.000 eur pôjde mestu Trebišov na dokončenie infraštruktúry futbalového štadióna, aby na ňom mohli hrať svoje súťaže mládežnícke kluby a aby spĺňali kritériá Slovenského futbalového zväzu. „Na základe požiadavky primátora mesta Kráľovský Chlmec bolo schválených dodatočných 100.000 eur na rekonštrukciu miestnych komunikácií, ktoré sú v nevyhovujúcom stave pre rekonštrukciu infraštruktúry, akou je vodovod v meste. Navyše bolo schválených ešte 20.000 eur pre obec Veľaty, ktorá vytvorila úspešný sociálny podnik,“ povedal.       

Kabinet podľa pôvodného návrhu vyčlenil napríklad mestu Trebišov 200.000 eur na zateplenie a revitalizáciu kultúrneho a spoločenského strediska a úpravu okolia, Čiernej nad Tisou 90.000 eur na rekonštrukciu a modernizáciu domu smútku. Sečovce dostanú 34.000 eur na rekonštrukciu strechy, zateplenie budovy, interiérové úpravy a rekonštrukciu toaliet klubu dôchodcov. Suma 30 000 eur pôjde Cirkevnej základnej škole s materskou školou sv. Juraja v Trebišove na vybudovanie futbalového ihriska pre deti a mládež. Peniaze dostala napríklad aj obec Sirník, 15 000 eur je určených na vybudovanie mládežníckeho fitnes parku. Okrem iných získala financie aj Pravoslávna cirkevná obec, farnosť Brezina, na rekonštrukciu strechy a dlažby pravoslávneho chrámu pôjde 13 000 eur.       

Vláda vyčlenila peniaze aj pre ďalšie obce na výstavbu chodníkov a miestnych komunikácií či na rekonštrukciu kultúrnych domov. Finančnú pomoc dostali tiež viaceré cirkvi a zväzy.       

Vláda svoj ďalší z dvojdňových výjazdov v najmenej rozvinutých regiónoch Slovenska začala v utorok (14. 5.) v Hanušovciach nad Topľou.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2016
Po prázdninovej prestávke vláda navštívila dalšie najmenej rozvinuté regióny
Postupne zasadla v Sabinove (22. augusta) Sobranciach (23. augusta) Trebišove (24. augusta) a v ďalšom týždni vo Vranove nad Topľou (30. augusta) a vo Svidníku (31. augusta). Začiatkom septembra (7. septembra) stihla hneď dve výjazdové rokovania. Najprv zasadala v Poltári a potom vo Veľkom Krtíší.
viac
01.06.2018
Okresom Lučenec a Poltár poskytne po milióne eur nad rámec akčného plánu
Po milióne eur na rekonštrukcie a projekty malého charakteru v mestách a obciach poskytne v nasledujúcom období vláda SR okresom Lučenec a Poltár. Na tlačovej konferencii po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády vo Fiľakove v Lučeneckom okrese to uviedol premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).
viac
23.10.2019
Pre okres Sobrance vláda rozdelila viac ako 1,42 milióna eur
Vláda SR počas utorkového výjazdového rokovania v Sobranciach rozdelila pre tento okres viac ako 1,42 milióna eur. Pôvodne plánovanú sumu jeden milión eur počas rokovania kabinet zvýšil.
viac
05.11.2020
ZMOS predstavil zásadné pripomienky k výnosu o rozdeľovaní výnosu dane
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo rezortu školstva zásadné a pre samosprávu principiálne pripomienky k nariadeniu vlády o rozdeľovaní výnosu dane z príjmov územnej samospráve. Podľa združenia sa rezort školstva už 5 rokov prizerá na problémy namiesto toho, aby ich riešil.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %