Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
12.02.2019 08:25

Vláda podporila rozvoj regionálnej kultúry v rámci okresu Revúca


FS Lykovec - ilustračná snímka


Na utorkovom výjazdovom rokovaní vlády v Revúcej bola schválená finančná pomoc pre regionálne folklórne súbory a miestne pamätihodnosti. TASR o tom informovalo ministerstvo kultúry.


V týchto dňoch prebieha výjazdové rokovanie vlády SR v mestách Revúca a Jesenské. Výsledkom je vyčlenenie finančných prostriedkov vo výške jedného milióna eur na rozvoj vzdelávania, kultúry, ľudských zdrojov a miestnych komunikácií v rámci okresu Revúca. Dotácie dopĺňajú akčné plány rozvoja týchto okresov z roku 2016.       

"Na podnet ministerky kultúry Ľubice Laššákovej (Smer-SD) vláda v rámci podpory regionálnej kultúry vyčlenila finančné príspevky pre miestne folklórne súbory. Finančný príspevok 10 000 eur poputuje folklórnym súborom Lykovec a Lykovček," spresnil rezort kultúry. Vláda okrem folklórnych súborov podporila aj rekonštrukciu miestnych pamätihodností. Finančný príspevok vo výške 40 000 eur pôjde na obnovu národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľa Coburgovcov v Jelšave. Dotáciou 90 000 eur bola podporená renovácia obecného kaštieľa v Licinciach. "Značné finančné príspevky pôjdu aj na obnovu obecných kultúrnych domov a kostolov," spresnilo ministerstvo.        

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2024
Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník podujatia so strašidlami
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník strašidelného podujatia. Hororovo-romantický príbeh Spiritus Mortis vzniká v medzinárodnej spolupráci, prináša nový pohľad na estetiku aj inovatívny prístup k spôsobu hrania.
viac
13.04.2024
Za 20 rokov zrealizovali zdravotní klauni vyše 32-tis.klauniád
Zdravotní klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors počas svojho pôsobenia zrealizovali na Slovensku už vyše 32.000 klauniád. Pri príležitosti 20. výročia založenia občianskeho združenia o tom informovala Martina Dobšinská Novomestská zo združenia.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
14.04.2024
Viac peňazí pre kultúrny dom chcú získať cez príspevkovú organizáciu
Na činnosť Kultúrneho domu Andreja Hlinku (KDAH) v Ružomberku chce samospráva získať viac externých financií. Pokúsia sa o to cez novozaloženú príspevkovú organizáciu. TASR o tom informoval hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %