Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.12.2018 06:55

Vláda: Prideľovanie normatívnych príspevkov zriaďovateľom škôl sa skvalitní


Vľavo ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská a vpravo ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová počas 133. rokovania schôdze vlády SR 19. decembra 2018 v Bratislave. FOTO TASR - Martin Baumann


Prideľovanie normatívnych príspevkov zriaďovateľom škôl a štátnych školských zariadení určených na účely osobných nákladov i prevádzkových nákladov prejde skvalitnením.


Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády, ktorým sa ustanovujú podrobnosti rozpisu finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu pre školy a školské zariadenia. Vláda na svojom stredajšom rokovaní materiál schválila.       

Upraviť by sa malo prideľovanie finančných prostriedkov zriaďovateľom škôl, v ktorých sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie, a to v súvislosti so zmenou počtu kategórií škôl a so zohľadňovaním rokov praxe pedagogických zamestnancov škôl pri prideľovaní normatívnych finančných prostriedkov na osobné náklady.

Rovnako to bude aj v prípade stredných odborných škôl, ktoré zabezpečovali praktickú prípravu žiakov v strediskách praktického vyučovania a v súvislosti s ukončením krátenia finančných prostriedkov na osobné náklady na praktickú prípravu žiakov z dôvodu účasti žiakov v duálnom vzdelávaní a v stredných športových školách.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2020
ZMOS doručil rezortu školstva zásadné pripomienky k novele zákona
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo rezortu školstva viacero zásadných pripomienok, ktorými vstúpilo do tvorby novely zákona o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení.
viac
05.11.2020
ZMOS predstavil zásadné pripomienky k výnosu o rozdeľovaní výnosu dane
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo rezortu školstva zásadné a pre samosprávu principiálne pripomienky k nariadeniu vlády o rozdeľovaní výnosu dane z príjmov územnej samospráve. Podľa združenia sa rezort školstva už 5 rokov prizerá na problémy namiesto toho, aby ich riešil.
viac
22.03.2021
Mesto Prešov participovalo na príprave novely školského zákona
Sedemdesiatročná tradícia školského stravovania je zachránená. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zohľadnilo v pripravovanej novele zákona o výchove a vzdelávaní pripomienky mesta Prešov. Kvalita školského stravovania na Slovensku tak nebude ohrozená.
viac
18.03.2022
B. Gröhling: Školy dostanú 200-eurový príspevok na každého ukrajinského žiaka
Základné a stredné školy, ktoré vzdelávajú žiakov z Ukrajiny, dostanú jednorazový príspevok vo výške 200 eur na každého ukrajinského žiaka. Na tlačovej konferencii to povedal minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %