Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.09.2018 12:25

Vnútrobloky na Prvomájke v Malackách sú po desaťročiach ako nové


Snímka a vizualizácia: Útvar strategického rozvoja MsÚ


Vnútroblok pri Spojenej škole, za Mestským centrom sociálnych služieb, v križovatke ulíc Pribinova a 1. mája, na Ulici M. Rázusa oproti Centru voľného času – tieto štyri lokality, ktoré ležia v dotyku s Ulicou 1. mája, sú po dlhých rokoch ako nové.


Namiesto štrku, panelov a kaluží sa parkuje na vydláždených miestach, revitalizovala sa zeleň, opravili sa kanalizačné vpuste či obrubníky. Iniciátorom zmien v tejto lokalite bol poslanec MsZ Pavol Tedla. „V našom piatom obvode bolo mnoho nedoriešených vecí, keďže obvod je územne veľmi členitý. Patria doň rodinné domy, bytové domy aj mestské zariadenia. S kolegyňou poslankyňou Katarínou Trenčanskou sa snažíme riešiť problémy, a práve vnútrobloky boli jedným z nich. Dlhé desaťročia sa do nich neinvestovalo, čo sa samozrejme prejavilo na ich stave," povedal P. Tedla.

Ostatným nateraz opraveným je vnútroblok na Ulici M. Rázusa oproti CVČ, odkiaľ zmizli staré panely a štrk. Pribudli nové chodníky, zámková dlažba, zeleň či nové kontajnerové stojisko mimo bytových domov. Obyvatelia sa tiež môžu tešiť na verejné osvetlenie, ktoré vo vnútrobloku doteraz nikdy nebolo, avšak aktuálne sa pripravuje a v priebehu pár dní bude dodaný stožiar.

Parkovisko pri CVČ zostalo zatiaľ v pôvodnom stave, pretože mesto podalo žiadosť o dotáciu z eurofondov na projekt dostavby CVČ. Ak prípadne budeme úspešní, parkovisko bude slúžiť pre stavebné mechanizmy. Spomínaný piaty obvod má podľa P. Tedlu pred sebou ďalšie plány: „Zostáva ešte vnútroblok pri Rulete a oprava prístupovej cesty ku garážam pri Inštalmonte. Svoje dokončenie si zaslúži aj Ulica Martina Rázusa, pretože sa tam na mnohých miestach počas dažďov hromadí voda.“ Ako ďalej povedal, spolu s K. Trenčanskou a vedením mesta diskutujú o Sasinkovej ulici a Ulici 1. mája tak, aby sa okrem nového povrchu vozovky opravili aj chodníky. Veľkou výzvou je križovatka pri Bille, kde už mesto zabezpečilo pozemky na jej rozšírenie, čím sa zlepší výjazd a prejazd vozidiel.

Autor: Ľ. Pilzová


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2018
Sídlisko Západ v Starej Ľubovni čaká revitalizácia vnútroblokových priestorov
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program, v pondelok 22. januára 2018 doručilo Mestu Stará Ľubovňa Rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 640 609,27 eur.
viac
25.05.2020
Na sídlisku Hliny I v Žiline začali s revitalizáciou
Investíciu viac ako 209 000 eur si vyžiada revitalizácia verejných priestorov vo vnútrobloku na sídlisku Hliny I v Žiline. Rekonštrukčné práce sa začali v týchto dňoch. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
11.12.2020
Regeneráciou Mikovíniho ulice pokračuje revitalizácia vnútroblokov
Mesto Nitra hľadá dodávateľa stavebných prác na regeneráciu vnútrobloku Mikovíniho ulice na sídlisku Klokočina. Predpokladaná hodnota zákazky je vyčíslená na 43 200 eur. Vo vnútrobloku sa plánujú nové prvky vegetácie, ktoré zlepšia podmienky pre existujúce dreviny.
viac
14.06.2021
Vnútroblok na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici prešiel veľkými zmenami
Prešovčania bývajúci na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici si môžu oddýchnuť vo vynovenom vnútrobloku. Pribudla tu zeleň, lavičky, ale aj detské ihrisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %