Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.11.2018 07:15

Vo Vrakuni sa konalo po voľbách prvé ustanovujúce zastupiteľstvo


Ilustračná snímka, zdroj vikimedia


V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa v utorok prvýkrát zasadlo miestne zastupiteľstvo po novembrových komunálnych voľbách. Staronový starosta Martin Kuruc a novozvolení miestni poslanci na ňom zložili sľub.


"V utorok sa konalo slávnostne zastupiteľstvo, na ktorom sa zúčastnili predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, novozvolený primátor Bratislavy Matúš Vallo a vrakunskí miestni poslanci. Všetci zúčastnení sme zložili sľuby a ja verím, že dôveru, ktorú ste do nás vložili, premeníme na ďalšie pozitívne smerovanie lepšej Vrakune," napísal na sociálnej sieti Kuruc. Ten získal 10. novembra v komunálnych voľbách od Vrakunčanov 5779 hlasov, a teda 94,19–percentnú podporu.       

Do miestneho zastupiteľstva si Vrakunčania zvolili 15 zástupcov, ktorí v utorok skladali poslanecký sľub. Medzi nimi sú Tomáš Galo, Robert Greizinger, Eva Samolejová, Zuzana Schwartzová, Stanislav Bruna, Zuzana Magálová, Ladislav Kugler, Marcel Boris, Jana Némethová, Miroslav Macko, Soňa Svoreňová, Andrej Ravasz, Ondrej Hrivňák, Marek Zajíček a Lívia Benedeková.       

Na ustanovujúcom zasadnutí sa taktiež zriadili komisie miestneho zastupiteľstva a ich predsedovia. Taktiež sa určili poslanci, ktorí budú môcť sobášiť.       

V bratislavských mestských častiach sa budú konať ustanovujúce miestne zastupiteľstvá najmä v prvé decembrové dni. V tomto termíne sa má konať aj ustanovujúce zasadnutie bratislavského mestského zastupiteľstva.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.09.2016
Starosta Chorvátskeho Grobu ostáva vo funkcii
Starosta obce Chorvátsky Grob Radovan Benčík ostáva vo svojej funkcii aj po sobotňajšom (24. 9.) miestnom referende o jeho odvolaní. To bolo totiž pre nízku účasť voličov neplatné, keďže sa ho zúčastnilo 34,16 percenta oprávnených voličov.
viac
02.08.2017
Nová škola je postavená, chýbajú však peniaze na jej zaplatenie
V Chorvátskom Grobe skolaudovali v posledných júlových dňoch novú modulovú školu s jedálňou. Obci však chýba viac ako milión eur potrebných na zaplatenie celého diela, ktorého súčasťou je aj škôlka a priľahlý areál.
viac
08.12.2018
Staronový primátor Medzilaboriec Vladislav Višňovský sa ujal svojej funkcie
Staronový primátor Medzilaboriec Vladislav Višňovský (Smer-SD) sa na piatkovom ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) ujal po druhý raz svojej funkcie. Slávnostný sľub na ňom zložili tiež všetci 13 poslanci, z toho päť je nových.
viac
29.08.2020
Poslanci sa zhodli na nominantoch na ocenenia mesta
Mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch schválilo na svojom štvrtkovom zasadnutí udelenie čestného občianstva mesta lekárovi a športovcovi Ľudovítovi Komandelovi, in memoriam kultúrnej osobnosti Kornelovi Duffekovi a ceny mesta plavkyni Viere Čamborovej pri príležitosti životného jubilea.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %