Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.05.2016 04:36

Všeobecná úverová banka sa stala partnerom Združenia miest a obcí Slovenska


Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky (vľavo) pri podpise zmluvy s Michalom Sýkorom, predsedom ZMOS.


Bratislava, 3. mája 2016 – VÚB a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve. Doterajšia úspešná kooperácia banky a samospráv tak dostáva nový priestor na jej ďalšie zintenzívnenie.


Poskytovanie bankových služieb pre mestá, obce, vyššie územné celky a ich rozpočtové a príspevkové organizácie je jednou z dôležitých oblastí pôsobenia VÚB banky. Medzi jej klientov dnes patrí viac ako 2400 miest a obcí Slovenska, čo predstavuje 83 % z ich celkového počtu. „Našou ambíciou je naďalej rozširovať spoluprácu a dlhodobé partnerstvá so samosprávami, z ktorej budú profitovať obe strany. Ako partner sa staneme súčasťou najdôležitejších aktivít ZMOS vrátane snemov združenia na všetkých úrovniach. Práve tu vidím priestor na komunikáciu s mestami a obcami v oblasti obchodných aktivít a na rozširovanie vzájomnej spolupráce nielen z pohľadu financovania, ale aj z pohľadu vedenia ich účtov a realizácie ich platobného styku,“ uviedol Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky.

            ZMOS združuje viac ako 2750 miest, obcí a mestských častí Bratislavy a Košíc, teda zhruba 94 % všetkých miest a obcí na Slovensku. Väčšina z nich v rôznom rozsahu a intenzite už s VÚB spolupracuje. Prínos partnerstva s VÚB bankou z pohľadu ZMOS zhrnul predseda združenia, Michal Sýkora: „Spolupráca samospráv s bankovým sektorom je dôležitá. Dnes podpísaná zmluva ZMOSu s VÚB bankou je ďalšou formou spolupráce, od ktorej očakávame všeobecný prínos pre mestá a obce a rovnako aj pre banku, pretože každá spolupráca má zmysel vtedy, keď je všeobecne prínosná.“ 

            Podpísaná Zmluva o spolupráci a partnerstve zastrešuje aktivity v priebehu roku 2016. Jej rozšírenie do budúcna bude predmetom ďalších rokovaní.

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2016
Hlavnými témami 8. zasadania Rady ZMOS boli školstvo a informatizácia
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal na 13. a 14. septembra 2016 v poradí 8. zasadnutie Rady ZMOS. Témami dvojdňového rokovania, ktoré sa konalo v Štrbskom Plese, boli viaceré aktuálne problémy miest a obcí, medzi ktorými dominovali hlavne školstvo a informatizácia.
viac
04.04.2018
VÚB už tretí rok finančným partnerom ZMOS
VÚB a ZMOS podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve, ktorá potvrdzuje záujem banky o ešte užšiu spoluprácu so samosprávami a jej smerovanie na ďalšie zintenzívnenie a rozšírenie spolupráce s mestami, obcami a ich organizáciami pri financovaní a poskytovaní ďalších bankových služieb.
viac
12.11.2018
Starosta Štrby je rekordérom, vo funkcii bude desiate volebné obdobie
Starosta Štrby Michal Sýkora je slovenským rekordérom, vo funkcii bude jubilejný desiatykrát. Po prvý raz v histórii však v komunálnych voľbách nemal súpera a svoju podporu mu vyjadrilo 767 tamojších obyvateľov.
viac
12.04.2019
VÚB je už štvrtý rok finančným partnerom ZMOS
VÚB a Združenie miest a obcí Slovenska podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve, ktorá potvrdzuje záujem banky o ešte užšiu spoluprácu so samosprávami a jej smerovanie na ďalšie zintenzívnenie a rozšírenie spolupráce s mestami, obcami a ich organizáciami pri financovaní a poskytovaní ďalších bank
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %