Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.02.2016 08:00

Vstupná hala Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici prejde veľkou zmenou


Poliklinika Rooseveltovej nemocnice bude mať vynovenú vstupnú halu. (Foto: Panoramio)


Vstupná hala polikliniky Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici prejde veľkou zmenou. Jej komplexná rekonštrukcia sa začala už počas tohto týždňa a je ďalším projektom realizovaným z prostriedkov pridelených zdravotníckemu zariadeniu na výjazdovom rokovaní vlády.


Ako informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje, rekonštrukcia bude prebiehať počas plnej prevádzky ambulancií. Pacientom tak vzniknú iba dočasné obmedzenia pri vstupe do objektu. "Všetky práce smerujeme do popoludňajších hodín, aby nedošlo k výraznému obmedzeniu prevádzky a komfortu pohybu. Prosíme našich pacientov o trpezlivosť," uviedla Maťašeje. "Skvalitňovať služby a manažment pacienta patrí medzi naše priority.

Cieľom projektu je vybudovať pre pacientov moderné informačné centrum a komfortné zázemie, kde budú môcť tráviť čas počas čakania na výkony," priblížila riaditeľka Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková. Rekonštrukcia sa začala výmenou vstupných dvier, ktoré sú už dlhodobo nevyhovujúce. Pokračovať sa bude prestavbou obvodových stien, rozvodov, stropných podhľadov, potom prídu na rad podlahy a inštalácia interiérových zariaďovacích predmetov. Prestavba by mala byť ukončená do konca apríla. Podľa Maťašeje v tomto roku je v poliklinike naplánovaná aj inštalácia nového orientačného značenia a rekonštrukcia toaliet na poschodiach.

Autor: (tasr, red


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2024
Z drevených ohrádok odviezlo OLO vyše 43-tis. vianočných stromčekov
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyzbierala počas tejto sezóny zo špeciálnych ohrádok viac ako 43.000 stromčekov v celkovej váhe 240 ton.
viac
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
21.03.2024
Vláda schválila zmeny v poskytovaní príspevku za ubytovanie odídencov z Ukrajiny
Na stredajšom rokovaní vlády predložil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok návrh na úpravu nariadenia vlády o poskytovaní príspevku za ubytovanie odídenca. Ide o príspevok poskytovaný na základe zákona o azyle.
viac
21.03.2024
Slovenská pošta vydáva známku k 800. výročiu benediktínskeho opátstva v Skalke
Slovenská pošta vydáva známku "800. výročie založenia benediktínskeho opátstva v Skalke pri Trenčíne." Na poštovej známke je zobrazená Veľká Skalka nad Váhom s ruinami zaniknutého stredovekého kláštora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %