Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.12.2016 01:30

VÚC poskytuje bezplatné poradenstvo k eurofondom


Ilustračná snímka: (int).


V partnerstve s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu začalo v Trnave fungovať Informačno-poradenské centrum pre európske štrukturálne a investičné fondy (IPC) Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).


Jeho pracovníci sú verejnosti k dispozícii 40 hodín týždenne, počas ktorých bezplatne poskytujú osobné, telefonické a e-mailové konzultácie k vyhláseným výzvam v rámci operačných programov, k spracovaniu projektových zámerov a žiadostí o nenávratný finančný príspevok, ako aj k používaniu systému ITMS2014+.

"Vo väzbe na vychádzajúce výzvy bude centrum organizovať v spolupráci s riadiacimi orgánmi pre operačné programy semináre, workshopy a infodni pre širokú verejnosť, žiadateľov či prijímateľov. Zároveň bude IPC propagovať zrealizované projekty z eurofondov v kraji," TASR dnes informoval Ivan Krajčovič z úseku komunikácie TTSK.      

Začiatkom roka 2017, ako dodal, zorganizuje centrum sériu školení zameraných na prípravu, riadenie a implementáciu projektov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov pre záujemcov z verejného i súkromného sektora. V pláne je aj realizácia školení zameraných na problematiku verejného obstarávania. IPC je podporené z Operačného programu Technická pomoc z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2017
Ministerstvo vnútra SR poskytne finančné prostriedky na komunitné centrá
Obce, mestá a mimovládne organizácie môžu opäť stavať nové či rekonštruovať už existujúce komunitné centrá.
viac
09.03.2020
TTSK vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja 500 000 eur
Trnavský samosprávny kraj pripravil aj v roku 2020 dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja so zameraním predovšetkým na rozvoj a zatraktívnenie cestovného ruchu.
viac
22.01.2021
Z programu cezhraničnej spolupráce smerujú na východ SR 3 milióny eur
Podpora kultúry, vedeckej spolupráce v oblasti životného prostredia či výstavba cyklotrás. Práve na takéto projekty budú smerovať 3 milióny eur cez Nástroj európskeho susedstva medzi Maďarskom, Slovenskom, Rumunskom a Ukrajinou (ENI CBC HU-SK-RO-UA).
viac
12.02.2021
Jasný signál eurokomisárom
Komisárovi Európskej komisie pre poľnohospodárstvo a eurokomisárke pre kohéziu a reformy odchádza zo Slovenska mimoriadne vážny signál.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %