Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.06.2019 03:30

Vyhliadková veža na Devínskej Kobyle má byť realitou ešte tento rok


Snímka zdroj: Na Palete


Novej vyhliadkovej veže na bratislavskej Devínskej Kobyle by sa mohli Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta dočkať ešte tento rok. Mestská časť Devín, ako príslušný stavebný úrad, začala koncom mája stavebné konanie. Výstavba by sa podľa predbežných odhadov mohla začať budúci mesiac.


"Vzhľadom na zložité dokladovanie veľkého počtu dokumentácie a vyjadrení sa celý proces natiahol. Je však pravdepodobné, že 1. júla začneme so samotnou výstavbou," uviedol pre TASR devínskonovoveský starosta Dárius Krajčír. Pôvodne sa totiž malo začať s výstavbou v auguste minulého roka, neskôr sa ako termín sprístupnenia novej vyhliadky spomínala prvá polovica tohto roka. Trvanie výstavby sa odhaduje na zhruba dva mesiace.       

Vyhliadka v areáli bývalej raketovej základne by mala byť vysoká 21 metrov, teda zhruba ako sedemposchodová budova. Tvoriť ju bude sedem vyhliadok, tie najkrajšie majú ponúkať najvyššie poschodia. Návštevníkom by mala ponúkať výhľady na Alpy či Viedeň, v prípade dobrého počasia až na Zobor v Nitre. Dostupná by mala byť peším aj cyklistom. Má to byť verejne prístupná atrakcia, samospráva vstupné neplánuje vyberať. Budú tam však výstražné tabuľky, ktoré budú upozorňovať na to, že napríklad v zime bude na vyhliadku vstup zakázaný.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.07.2018
Vyhliadkovú vežu nad Bojnicami už sprístupnili verejnosti
Novú turistickú atrakciu nad Bojnicami už sprístupnili verejnosti. Vyhliadkovú vežu, z ktorej je možné vidieť Prievidzu a Bojnice, investor otvoril v týchto dňoch. Zatiaľ funguje v skúšobnej prevádzke.
viac
16.08.2019
Vedľa areálu skokanských mostíkov stavajú vyhliadkovú vežu
Na Štrbskom Plese, vedľa areálu skokanských mostíkov, stavia súkromný investor novú náučno-vyhliadkovú vežu. Štefan Bieľak z Obecného úradu v Štrbe pre TASR uviedol, že veža s priemerom pôdorysu viac ako 33 metrov bude vysoká niečo cez 53 metrov.
viac
16.04.2020
Devínska Nová Ves začína s výstavbou vyhliadkovej veže
Bratislavská Devínska Nová Ves začína s výstavbou plánovanej vyhliadkovej veže na Devínskej Kobyle. Mestská časť odovzdala v utorok (14. 4.) stavenisko zhotoviteľovi stavby, ktorého vybrala vo verejnom obstarávaní.
viac
28.10.2022
Nad obcou začala výstavba 35 metrov vysokej vyhliadkovej veže
Nad obcou Kluknava v Gelnickom okrese začali v týchto dňoch s výstavbou vyhliadkovej veže Green Point.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %