Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
28.09.2017 08:51

Vyhliadkovú vežu na Dubni začnú stavať začiatkom októbra


Ilustračná snímka: (int).


Výkopové práce na stavbe vyhliadkovej veže na kopci Dubeň nad Žilinou by sa mali začať 2. októbra tohto roka. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.


Doplnil, že odovzdanie staveniska sa uskutočnilo v pondelok (25. 9.). "Zhotoviteľom stavby je firma HSF System SK, s.r.o. Projekt bude financovaný z rozpočtu Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra - časť rozpočtu tvorí dotácia z Ministerstva dopravy a výstavby SR a časť je z vlastných zdrojov OOCR Malá Fatra. Celková výška rozpočtu je 283 121 eur s DPH.

Stavba Vyhliadkovej veže na Dubni by mala byť hotová za štyri mesiace od odovzdania staveniska. Pre verejnosť bude sprístupnená až po vydaní právoplatného kolaudačného rozhodnutia," uviedol hovorca mesta Žilina.       

Pripomenul, že prvotné plány postaviť vyhliadku na Dubni pochádzajú z roku 1995, ale pôvodný zámer nebol zrealizovaný. OOCR Malá Fatra vyhlásila v roku 2016 verejnú anonymnú architektonickú súťaž návrhov "Vyhliadková veža na Dubni". "Zapojilo sa do nej viac ako 40 súťažiacich. Architekti a architektonické spoločnosti predkladali svoje návrhy, ktorými predstavovali riešenia vyhliadkovej veže na hrebeni kopca Dubeň. Víťazný projekt je od FKF design, spol. s r. o. Autormi návrhu sú Ladislav Vikartovský a Gábor Nagy," dodal Čorba.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2017
Stavba vyhliadkovej veže na Dubni odštartovala
Prvotné plány postaviť vyhliadkovú vežu pochádzajú už z roku 1995. Až v posledných rokoch začala táto myšlienka na pôde mesta opäť ožívať a v súčasnosti naberá reálnu podobu.
viac
27.03.2018
Na vrchu Dubeň otvorili 27,4 metra vysokú vyhliadkovú vežu
Mesto Žilina otvorilo na vrchu Dubeň 27,4 metra vysokú vyhliadkovú vežu, ktorú začalo stavať prostredníctvom Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra na jeseň minulého roka. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.
viac
16.08.2019
Vedľa areálu skokanských mostíkov stavajú vyhliadkovú vežu
Na Štrbskom Plese, vedľa areálu skokanských mostíkov, stavia súkromný investor novú náučno-vyhliadkovú vežu. Štefan Bieľak z Obecného úradu v Štrbe pre TASR uviedol, že veža s priemerom pôdorysu viac ako 33 metrov bude vysoká niečo cez 53 metrov.
viac
16.04.2020
Devínska Nová Ves začína s výstavbou vyhliadkovej veže
Bratislavská Devínska Nová Ves začína s výstavbou plánovanej vyhliadkovej veže na Devínskej Kobyle. Mestská časť odovzdala v utorok (14. 4.) stavenisko zhotoviteľovi stavby, ktorého vybrala vo verejnom obstarávaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %