Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.03.2018 06:19

Výstava v Banskej Štiavnici predstaví Bibliu v rôznych podobách


Ilustračná snímka


Knihe kníh - Biblii - je venovaná výstava, ktorú v najbližších dňoch verejnosti ponúkne banskoštiavnické Kultúrne centrum. Putovná výstava Biblia na cestách pobudne v Banskej Štiavnici od 6. do 23. marca.


Na výstave nájdu návštevníci historické slovenské a zahraničné Biblie, unikátne novodobé a najnovšie Biblie, výtlačky v rôznych formátoch a prevedeniach, ale aj Biblie pre deti, študijné a ďalšie doplnkové predmety.       

Ako informuje mesto na svojej internetovej stránke, súčasťou výstavy budú aj dve prednášky. Prvá, na tému Tajomstvo dávnych zvitkov, sa bude konať v stredu 14. marca. Vo štvrtok 22. marca sa uskutoční prednáška s názvom Osobnosť, ktorá zmenila svet.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2017
Samospráva chce zrekonštruovať Komunitné centrum na Šobove
Banskoštiavnická samospráva plánuje zrekonštruovať Komunitné centrum, ktoré svoje aktivity vyvíja v lokalite Šobov, kde žije početná rómska komunita.
viac
28.04.2018
Zabehnutím okruhu pod Kalváriou môže verejnosť podporiť jej obnovu
Pod banskoštiavnickou Kalváriou sa už budúci víkend uskutoční 1. ročník podujatia Deň rodiny a športu pod Kalváriou. Okrem možnosti stráviť čas so svojou rodinou aktívne, ponúkne podujatie v sobotu 5. mája možnosť podporiť obnovu tejto barokovej pamiatky.
viac
27.05.2019
V Jakubovej Voli vznikne multispoločenské a kultúrne centrum
Multispoločenské a kultúrne centrum, ktoré má vzniknúť v obci Jakubova Voľa v Sabinovskom okrese, bude slúžiť na rôzne spoločenské aktivity pre mládež a seniorov. Obec uspela s cezhraničným projektom, ktorý realizuje spolu s Ukrajinou.
viac
23.07.2020
Verejnosť môže pripomienkovať projekt Smart City
Banskoštiavnická samospráva pripravuje projekt Smart City, ktorý má riešiť situáciu s parkovaním v historickom centre mesta navigačným systémom a tiež dokončenie modernizácie verejného osvetlenia prostredníctvom využitia moderných technológií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %