Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.08.2018 11:15

Významné žilinské športové podujatie Žilinský triatlon oslavuje 20 narodeniny


Ilustračná snímka.


V dňoch 18. - 19. augusta 2018 sa uskutoční tradične v lokalite Vodného diela Žilina jubilejný v poradí už 20. ročník Žilinského Triatlonu.


„Bolesť prebolí, hrdosť zostane“. Tento slogan asi najlepšie vystihuje to, o čom triatlon je. Vyznávači aj fanúšikovia, všetci triatlonoví nadšenci majú možnosť absolvovať v krásnom prostredí žilinského Vodného diela atraktívne triatlonové preteky určené ako pre výkonnostných športovcov, ktorí denne v bazéne, na bicykli, alebo na bežeckých tratiach absolvujú desiatky kilometrov, tak aj pre širokú verejnosť túžiacu predovšetkým prekonať samých seba.

Organizátor podujatia Klub plaveckých športov Nereus Žilina vychádza z dlhoročných skúseností a pripravil spolu s svojimi partnermi podujatie s kvalitnou organizáciou, dobre zabezpečenými traťami, vybaveným zázemím a s príjemnou športovou atmosférou.

Podujatie, ktoré je súčasťou seriálu pretekov Slovenského pohára v triatlone a kros triatlone a Majstrovstvami SR mužov i žien v krátkom triatlone patrí dlhoročne medzi najvýznamnejšie medzinárodné športové akcie, ktoré sa organizujú v našom meste. Úroveň a kvalitu podujatia potvrdzuje ocenenie Športové podujatie roka mesta Žilina z roku 2013 a priznaný štatút pretekov I. kategórie s ktorým sa môže pochváliť len máloktoré podujatie v triatlone organizované na Slovensku. V tomto roku si organizátori pripíšu ďalší významný úspech - Žilina ako jedno zo siedmych európskych miest bude hostiť európskych mladých športovcov v rámci Európskeho pohára juniorov v triatlone. Účasť potvrdilo 122 juniorov a junioriek z 16 európskych krajín. Okrem nich usporiadatelia očakávajú účasť ďalších približne 600 pretekárov zo Slovenska i okolitých krajín.

Počas dvoch súťažných dní si zmerajú svoje sily na jednotlivých tratiach ako úplní začiatočníci, tak aj skúsení pretekári, veteráni, jednotlivci a štafety. Súťažiť sa bude v nádrži Vodného diela a na priľahlých cestných komunikáciách, z ktorých bude v tento deň z dôvodu bezpečnosti pretekárov vylúčená automobilová doprava.

Triatlonový sviatok odštartuje v sobotu o 9:15 hod. pretekmi na najkratších tratiach v tzv. super šprint triatlone jednotlivcov (0,15 km plávanie - 4 km cyklistika - 1 km beh). Tieto preteky sú určené predovšetkým deťom a začínajúcim triatlonistom, ktorí si ešte netrúfnu na dlhšie objemy.

Krátko po nich bude podujatie pokračovať pretekmi v krátkom triatlone (1,5 - 40 - 10 km), pričom sa bude rozhodovať, kto získa tohoročný titul Majstra SR v kategórii mužov a žien. Sobotný program zavŕši v poobedňajších hodinách náročná súťaž v terénnom kros triatlone.

V nedeľnom programe sú o 10:00 hod. naplánované preteky s najmasovejšou účasťou v šprint triatlone jednotlivcov a štafiet (0,75 km plávanie - 20 km cyklistika - 5 km beh. Víkendový triatlonový program vyvrcholí pretekmi Európskeho pohára junioriek (štart 13.00) a juniorov (štart 15:00).

Okrem športového programu je pre divákov a návštevníkov Vodného diela pripravený aj doplnkový program - predvádzanie a predaj cyklistického, plaveckého a bežeckého športového sortimentu a stánky s občerstvením.

A na záver ešte niečo pre tých, ktorí majú radi pekné zmysluplné športové výzvy: Tri významné žilinské športové podujatia sa v tomto roku spojili a vytvorili unikátnu spoločnú medailu. Tá vznikne spojením troch účastníckych medailí a získa ju ten, kto absolvuje každý z troch pretekov - Žilinský triatlon, Žilinský mestský polmaratón a Žilinské blatíčko.

 Bližšie informácie nájdete na www.zilinskytriatlon.nereus.sk, alebo na FB podujatia.

Autor: Peter Fiabáne, riaditeľ pretekov


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.09.2016
Stretnutie drotárskych majstrov
Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje v dňoch 16. – 17. 9. 2016 v areáli Budatínskeho hradu jubilejný XXV. ročník celoslovenského workshopu s medzinárodnou účasťou.
viac
31.08.2023
Na Fiľakovskom hrade opäť ožije história počas XXIII. ročníka hradných hier
Na fiľakovskom hradnom nádvorí bude 2. septembra vládnuť historická atmosféra. XXIII. ročník Fiľakovských hradných hier prinesie každodenný život, autentickú kultúru i tradície obdobia, kedy hrad zastával významnú vojenskú a strategickú funkciu
viac
14.09.2023
67. ročník pretekov Okolo Slovenska nevynechá ani Prievidzu
Dni polovice septembra budú na Slovensku opäť patriť vrcholovej cyklistike. Žltý, zelený, bodkovaný, biely, všetky ich poznáme z Tour de France. A rovnako ako tam, od 13.-17. 9. 2023 budú cennou trofejou i na našich cestách.
viac
06.11.2023
V pondelok sa začína 20. jubilejný ročník Týždňa vedy a techniky
V pondelok (6. 11.) sa začína jubilejný 20. ročník podujatia Týždeň vedy a techniky (TVT) na Slovensku. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %