Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
13.06.2017 03:54

Workshop na tému Voda v meste v 21. storočí


Pozvánka.


Vo štvrtok, 22. júna 2017 sa v Banskej Bystrici uskutoční v poradí už tretí workshop zameraný na participatívne plánovanie verejných priestorov. Tentokrát na tému Voda v meste v 21. storočí.


Workshop je organizovaný neziskovou organizáciou Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania v rámci projektu Participatívne plánovanie verejných priestorov, ktorý získal finančnú podporu zo strany mesta Banská Bystrica.

„Na workshop pozývame odborníkov pôsobiacich v Banskej Bystrici v oblasti verejných priestorov, organizátorov komunitného života, vrátane poslancov Mestského zastupiteľstva a pracovníkov Mestského úradu v Banskej Bystrici, ktorí sa zaoberajú touto témou,“ uvádza Magdaléna Bernátová z neziskovej organizácie Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania.

Martina B. Paulíková priblíži tému manažmentu vody ako súčasti adaptačných opatrení na zmeny klímy a predstaví dobré príklady opatrení z iných miest. Na workshope vystúpi aj Tatiana Schlampová, ktorá sa vo svojej prezentácii bude venovať téme dažďových záhrad.

„Na záver budeme diskutovať o tom, čo potrebujeme v Banskej Bystrici v oblasti zlepšenia prístupu k vode vo verejnom priestore,“ dopĺňa Magdaléna Bernátová.

Workshop sa uskutoční 22. júna 2017 o 17. hodine v priestoroch Sport bar na Dolnej 11 v Banskej Bystrici.

 

Autor: (Eva ŠČEPKOVÁ, NO Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
V Bratislave sa zídu odborníci na vodný manažment
V rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ (SK PRES) sa v utorok 25. októbra v Bratislave uskutoční medzinárodná konferencia Mestá a voda, ktorá sa bude konať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.
viac
20.09.2017
Staré Mesto má grantový program na tento rok
Skultúrnenie verejného priestoru, ochrana a tvorba životného prostredia, kultúrno-spoločenské aktivity a rozvoj kultúrneho života. To sú oblasti, v rámci ktorých sa dá požiadať bratislavské Staré Mesto o pridelenie grantu.
viac
26.01.2018
„STAROSTLIVÝ ANJEL 2017“ - Výzva na nominácie
Nitriansky samosprávny kraj organizuje pod záštitou predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu, tretí ročník slávnostného odovzdávania ocenení pracovníkom zariadení sociálnych služieb v pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja „Starostlivý anjel 2017“.
viac
21.06.2019
Medzinárodná konferencia - Ochrana vodných zdrojov 2O19
Voda je jedinečný a nenahraditeľný prírodný zdroj, ktorý vyžaduje našu ochranu aj v súvislosti s náročnými výzvami súvisiacimi s dopadmi zmeny klímy. Táto myšlienka dominovala v prezentáciách a diskusiách počas medzinárodnej konferencie Ochrana vodných zdrojov 2019
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %