Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.06.2019 09:05

ZMOS pripravuje aktivity zamerané na parkovaciu politiku


Michal Kaliňák, snímka, zdroj: Teraz.sk


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) organizuje vo Vysokých Tatrách dve podujatia týkajúce sa parkovacej politiky.


Hovorca a zároveň tajomník Rady expertov ZMOS Michal Kaliňák uviedol, že v utorok a stredu (4. a 5. 6.) sa uskutoční v Tatranskej Lomnici seminár, ktorého cieľom bude informovať o aktuálnom stave parkovania na Slovensku.       

„Chceme oboznámiť obce a mestá s legislatívnym rámcom riadenia parkovania, poukázať na význam riadenia parkovania pre udržateľný rozvoj miest a obcí a poskytnúť odporúčanie z praxe pri zavedení spoplatnenia parkovania,“ ozrejmil Kaliňák. Témou prvého tematického bloku bude Riadenie parkovania - teoretická platforma a druhý sa zameria na Riadenie parkovania - poznatky z praxe.       

Druhá aktivita, ktorá je na programe o deň neskôr, sa bude orientovať na aplikačnú prax v kombinácii so smart riešeniami. „Presnejšie, aktivita sa sústredí na informácie o možnostiach uplatnenia moderných technológií v cenových mechanizmoch pre úhradu parkovného, poukázanie na prínos prepojenia použitých technológií s centrálnym systémom riadenia parkovania a tiež oboznámenie účastníkov s využitím monitorovacieho vozidla a smart cities technológií v doprave,“ dodal Kaliňák s tým, že podujatie bude pozostávať z troch blokov. Prvým je smart technológie v samospráve, ďalej praktické príklady využitia smart technológii v parkovaní a na záver smart budúcnosť pri regulácii parkovania a v doprave.       

„Tieto dve aktivity sú súčasťou národného projektu ZMOS s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý realizujeme v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa. Všetky výstupy z oboch dní budú verejne prístupné a publikované na webstránke národného projektu,“ uzatvoril Kaliňák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2020
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu
Vysoké Tatry sa pripravujú na letnú sezónu. Predbežne boli na toto obdobie všetky hudobné a športové podujatia zrušené či termíny posunuté na neurčito, ale niektoré z nich sa realizovať budú.
viac
23.08.2021
B. Štiavnica sa zapája do európskeho projektu Dobrovoľnícke mestá +
Mesto Banská Štiavnica sa zapojilo do medzinárodného projektu Volunteering Cities + (Dobrovoľnícke mestá +) v rámci programu Európskej únie URBACT III.
viac
12.05.2022
ZMOS spúšťa naplno Digitálny reštart
Združenie miest a obcí Slovenska koncom roka avizovalo novú aktivitu s názvom Digitálnyreštart. Ten nadväzuje na doterajšie aktivity, spája osvetu s riešeniami pre rozvoj samospráv a komfort obyvateľov.
viac
21.04.2023
Deň zeme si na Slovensku pripomenieme viacerými podujatiami
To, aké dôležité je chrániť našu planétu, si pripomíname na Deň zeme 22. apríla, pričom niektoré podujatia sú naplánované už na piatok 21. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %