Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.01.2017 08:30

Z cyklochodníka vznikla cestička pre bežkárov


Na snímke primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč (prvý) a bežkári.


Vďaka vhodným poveternostným podmienkam vznikla od 6. januára na cyklochodníku v Liptovskom Mikuláši stopa pre bežecké lyžovanie.


Stopa je pripravená profesionálne prostredníctvom skútra Združenia športových klubov Jasná, ktoré má s takouto úpravou stôp skúsenosti napríklad v Žiarskej doline.

Mestský úrad pozýva všetkých milovníkov bežeckého lyžovania na aktívne strávenie voľného času. Zároveň prosí chodcov, aby sa nepohybovali po vytvorenej stope, ale vedľa nej. Stopa bude následne ďalej udržiavaná, pokým to budú umožňovať poveternostné podmienky.

 

Autor: (Viktória ČAPČÍKOVÁ, msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
25.10.2021
Liptovský Hrádok: Cieľom je cyklochodník medzi dvoma mestami
Združenie obcí – Cyklodoprava Horný Liptov. Taký je oficiálny názov združenia obcí, ktorého cieľom bude realizácia a podpora cyklodopravy a cykloturistiky. Výsledkom by malo byť prepojenie Liptovského Mikuláša s Liptovským Hrádkom cyklochodníkom, ktorý by prechádzal aj cez katastre piatich obcí.
viac
13.04.2023
Nový úsek cyklochodníka by mohli začať stavať ešte tento rok
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši plánujú rozšíriť o ďalší úsek smerom na východ. Podľa primátora mesta Jána Blcháča by ho mohli začať stavať ešte tento rok. Potvrdil to s tým, že už majú stavebné povolenie a čakajú na schválenie finančných prostriedkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %