Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.11.2016 02:39

Z Hrebienka do Starého Smokovca na sánkach


Snímka zdroj: (vt.sk).


Nádielka snehu, ktorá v ostatných dňoch pribudla vo Vysokých Tatrách, umožnila spustiť 2,5-kilometrovú sánkarskú dráhu z Hrebienka do Starého Smokovca. Milovníci zimných športov si budú môcť užiť sánkovačku dovtedy, pokiaľ bude dostatočná snehová pokrývka.


"Denná sánkovačka sa začala a ak sa snehové podmienky počas najbližšieho obdobia nebudú výrazne meniť, návštevníci si môžu užiť aj nočnú sánkovačku, a to každý utorok, piatok a sobotu od 19. do 21. hodiny," informovala hovorkyňa prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzana Fabianová.      

Snehové podmienky prajú vo Vysokých Tatrách aj lyžiarom. Prvú lyžovačku si mohli užiť od 26. novembra na svahu Interski na Štrbskom Plese, kde sa aktuálne nachádza 40 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie sú dobré. "Zostáva dúfať, že počasie nám bude priať a dohľadnom čase sa nám podarí otvoriť aj ďalšie tatranské strediská," skonštatovala Fabianová. Aktuálne pracujú snežné delá aj v ostatných lyžiarskych strediskách na Štrbskom Plese i v Tatranskej Lomnici.       

V horskom stredisku Tatranská Lomnica prebieha do 9. decembra pravidelná jesenná technická údržba. Lanovky budú pre verejnosť opäť v prevádzke v sobotu 10. decembra.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2016
V Starom Smokovci otvoria Tricklandiu
Tricklandia je slovenský projekt založený na trick arte, umení optických ilúzií, ktorý ponúka zábavnú galériu rodinného typu. Jej súčasťou je aj zrkadlové bludisko.
viac
01.06.2016
V Tatrách riešia lanovku medzi Štartom a Hrebienkom
Vo Vysokých Tatrách sa opäť začalo hovoriť o výstavbe lanovky, ktorá by mala spojiť Hrebienok so zjazdovkou Štart v Tatranskej Lomnici.
viac
07.11.2016
Vysoké Tatry ponúkajú zaujímavé túry aj počas zimnej uzávery chodníkov
Zimná uzávera turistických chodníkov Vo Vysokých Tatrách platí od 1. novembra do 15. júna 2017. Časť chodníkov je pre turistov uzavretá z dôvodu ochrany prírody, najmä kamzíkov a švišťov vrchovských tatranských.
viac
29.07.2022
Medvedie dni na Hrebienku budú tichšie a hlavne o vzdelávaní
Hrebienok vo Vysokých Tatrách privíta cez víkend 30. a 31. júla netradičný festival medveďov v novom formáte. Podujatie malo svoju premiéru v roku 2019, tento rok sa môžu návštevníci tešiť na dva dni plné medvedej zábavy, ale aj vzdelávania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %