Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.04.2019 08:05

Začal sa Festival Aničky Jurkovičovej


Slovenská herečka Kveta Stražanová odhalila tabuľku so svojím menom počas 22. ročníka festivalu Aničky Jurkovičovej, kde si prevzala ocenenie Kvet Tálie. FOTO TASR - Radovan Stoklasa


V Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS) v Novom Meste nad Váhom sa v nedeľu začal 22. ročník Festivalu Aničky Jurkovičovej. TASR o tom informovala Lenka Kukučková z kancelárie predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).


Prehliadka neprofesionálnych divadelných súborov s inscenáciami slovenskej a svetovej dramatickej tvorby, ktorú organizujú na počesť jednej z prvých divadelných ochotníckych herečiek na Slovensku, sa začala položením venca k pamätnej tabuli Aničky Jurkovičovej na jej rodnom dome na Komenského ulici.       

Program pokračoval vo výstavnej sieni MsKS vernisážou výstavy Energia Farby autorky Kataríny Zemkovej, po ktorej si slávnostné ocenenie Kvet Tálie prevzala herečka Kveta Stražanová. "Festival bol slávnostne otvorený v divadelnej sále kultúrneho strediska. Po ňom sa so svojím umením predviedlo Divadlo 21 Opatová s predstavením Slabomyseľná," uviedla Kukučková.       

Podujatie potrvá do 10. apríla a koná sa pod záštitou primátora Nového Mesta nad Váhom Jozefa Trstenského a organizáciu finančne podporil TSK.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2016
Študenti vyniesli z čachtického podzemia viac ako 500 vedier zeminy
Študenti Strednej priemyselnej školy (SPŠ) v Novom Meste nad Váhom prispeli k dobrovoľníckej činnosti OZ Slovenské podzemie a spolku milovníkov histórie Concordia pri čistení chodieb čachtického podzemia.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
04.04.2022
Archeológovia zoznamujú verejnosť s podzemím pod mestom
Priblížiť verejnosti nesprístupnené priestory podzemia pod Novým Mestom nad Váhom bolo hlavným cieľom prvej prednášky z cyklu Potulky Novým Mestom nad Váhom.
viac
13.06.2022
TSK rekonštruuje časť cesty z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom
Do konca júla by mala byť ukončená rekonštrukcia cesty II/581 z Myjavy do Nového Mesta nad Váhom. Opravou prechádza úsek v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra v katastrálnych územiach Myjava a Hrašné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %