Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.02.2018 10:01

Začína sa Startup Weekend, tri dni nápadov, skúseností i zábavy


Startup Weekend


Na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela sa v piatok (23.2.) začína 2. ročník svetoznámeho podujatia Startup Weekend Banská Bystrica. Všetci jeho nadšenci sa môžu tešiť na tri dni zábavy, pracovného nasadenia, nových skúseností a stretnutí s inšpiratívnymi ľuďmi.


 Vlani v meste pod Urpínom súťažilo 11 tímov a spolu 52 ľudí.  Ako za organizátorov informovala Eva Ščepková, Startup Weekend je otvorený pre všetkých. Hlavnou cieľovou skupinou sú aktívni, podnikaví jednotlivci alebo skupiny, ktoré majú záujem overiť si svoje zručnosti, respektíve získať nové a spolu s nimi i skúsenosti a kontakty s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi. Zaregistrovať na podujatie sa mohli profesionáli aj študenti z rôznych oblastí, dizajnéri, vývojári, projektoví manažéri, právnici, účtovníci či marketingoví odborníci.       

"Ak chcú inovovať a uspieť, musia sa spojiť, vytvoriť tímy a spolupracovať," zdôrazňujú organizátori.       

Na začiatku účastníci vytvoria tímy podľa svojich preferencií a sympatií k prezentovaným nápadom a počas nasledujúcich hodín tvoria svoje projekty za pomoci viacerých mentorov.      

 Na tohtoročnom Startup Weekend môžu súťažiaci vyhrať nablýskané BMW na víkend, konzultačné a mentoringové služby, balík marketingových služieb, zľavy na rôzne školenia a kurzy, licencie na antivírusové riešenia, hostingové služby, knihy či ďalšie vecné ceny.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2018
Svetoznámy projekt Startup Weekend opäť v Banskej Bystrici
Po úspešnom prvom ročníku hosťuje Startup Weekend v meste Banská Bystrica aj v roku 2018. Na tri dni zábavy, pracovného nasadenia, nových skúseností a stretnutí s inšpiratívnymi ľuďmi sa Banskobystričania a všetci startupoví nadšenci môžu tešiť v dňoch 23. - 25. februára 2018.
viac
24.02.2020
Svetoznámy projekt Startup Weekend už po tretíkrát v Banskej Bystrici
Po vydarených dvoch ročníkoch hosťujeme opäť Startup Weekend v meste Banská Bystrica. Na tri dni zábavy, pracovného nasadenia, nových skúseností a stretnutí s inšpiratívnymi ľuďmi sa Banskobystričania a všetci startupoví nadšenci môžu tešiť v dňoch 17. – 19. apríla 2020.
viac
13.10.2020
Poskytovanie dotácií z rozpočtu má od 15. októbra nové pravidlá
Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) poslanci schválili nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Banská Bystrica, ktoré má nadobudnúť účinnosť 15. októbra.
viac
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %